A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661854.9108.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tanasescu: Medicii de familie nu se vor transforma in functionarii Caselor de Asigurari de Sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2013, ora 16:59

Tanasescu: Medicii de familie nu se vor transforma in functionarii Caselor de Asigurari de Sanatate

Articol de Madalina Irimia

Presedintele Societatii Nationala de Medicina Familei (SNMF),dr. Rodica Tanasescu, a declarat ca medicii de familie "nu se vor transforma in functionarii Caselor de Asigurari de Sanatate", precizand ca nu sunt de acord cu eliberarea cardurilor electronice de sanatate.

"Proiectul pilot lansat la Arad la sfarsitul anului trecut este dedicat exclusiv functionarii tehnice a cardului. (...) Noi trebuie consultam pacientii, nu sa distribuim carduri. Aceasta distributie presupune nenumarate acte birocratice, borderouri si validari, care sunt ilegale. Eu stiu ca acest card este un document oficial de identificare. Un document oficial de identificare nu poate fi eliberat decat de catre emitator, adica de catre Casele de Asigurari. Ca si buletinul sau pasaportul, el nu poate fi eliberat de catre o terta persoana sau o terta institutie", a explicat dr. Tanasescu.

Presedintele SNMF a precizat ca medicii de familie vor utiliza cardurile, in calitate de furnizori de servicii medicale, dar nu vor inlocui timpul de consultatie cu distribuirea sau inscriptionarea cardurilor.

Referitor la functionarea sistemului de prescriptie electronica, dr. Tanasescu a precizat ca singura problema cu care se confrunta medicii de familie consta in faptul ca "nu toate spitalele dau, conform legii, retete electronice pacientilor la externare".

"Acest lucru ne pune intr-o situatie extrem de neplacuta pentru ca noi avem doua variante, dupa ce pacientul a fost pus, inutil, pe drumuri, el avand dreptul de a primi reteta pe 30 de zile din spital. Astfel, noi ori nu ii dam reteta si punem, din nou, pacientul pe drumuri, ori incalcam legea si ii prescriem noi reteta electronica. Niciuna dintre varinate nu este normala si vreau sa amintesc ca sunt si anumite categorii de medicamente, pe care noi nu avem voie sa le prescriem", a conchis dr. Tanasescu.

Sursa: newsin.ro

Foto: ghidcabinet.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii