ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2013, ora 17:05

Tanara care a aruncat de la etaj o fetita, la un centru social, cercetata pentru tentativa de omor

Articol de Cristian Amariei

Tanara de 23 de ani suspectata ca a aruncat de la etajul unui centru social din Campulung un copil cu handicap si nedeplasabil este cercetata penal pentru tentativa de omor, ea fiind internata intr-un spital de psihiatrie, in conditiile in care are schizofrenie, retard si tulburare de personalitate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, comisar-sef Danut Dinu, anchetatorii au deschis dosar de cercetare penala pe numele tinerei de 23 de ani suspectata ca a impins un copil cu handicap de la primul etaj al Complexului de servicii sociale pentru copii cu dizabilitati din Campulung Muscel. Ea este cercetata pentru tentativa de omor, iar dosarul a fost preluat de catre Parchetul Tribunalului Arges.

Intre timp, tanara a fost luata din centrul social in care era institutionalizata de cinci ani si a fost internata la Spitalul de Psihiatrie din Vedea, in conditiile in care sufera de schizofrenie, retard si tulburare dizarmonica de personalitate, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, Adrian Macovei. De altfel, fata mai fusese internata in acest spital timp de o luna, intre 15 octombrie si 19 noiembrie, data la care revenise in centrul social de la Campulung.

Pe de alta parte, fetita de 9 ani aruncata de la etaj de catre tanara si care initial a fost dusa cu masina unui angajat al centrului la spitalul din Campulung, de unde a fost trimisa la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, este internata la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitala.

Potrivit directorului DGASPC Arges, in urma investigatiilor facute marti seara la "Bagdasar Arseni" si la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti s-a stabilit ca fetita nu are nicio fractura, nici leziuni interne, si a suferit doar o rana ca cap, leziune care a fost suturata.

"A avut noroc ca a cazut intre doua masini, ceea ce a atenuat impactul", a afirmat directorul DGASPC Arges.

El a mai spus ca primele constatari ale comisiei de ancheta constituite in acest caz sunt ca incidentul de la Complexul de Servicii Sociale pentru copii cu dizabilitati din Campulung Muscel s-a produs marti in jurul orei 13.30, in pauza de masa.

Conform declaratiilor angajatilor centrului, educatoarea si infirmiera au coborat cu ceilalti copii la sala de mese care este situata la parterul cladirii, iar fetita de 9 ani, care nu se poate deplasa si care are un regim alimentar special, a ramas singura in sala de activitati a centrului, in timp ce tanara de 23 de ani a ramas in camera ei, spunand ca nu merge la masa fiindca ii este somn. Angajatii centrului spun ca infirmiera a coborat la bucatarie pentru a lua portia de hrana a fetitei de 9 ani, iar in timp ce se afla la bucatarie tanara de 23 de ani a intrat in sala de mese si a impins-o peste fereastra pe fetita.

"Acestea sunt primele declaratii. Vom face o ancheta amanuntita ca sa vedem ce s-a intamplat acolo", a adaugat directorul DGASPC Arges.

Fetita de 9 ani care a fost aruncata de la etaj era internata de o luna si jumatate in centrul din Campulung, ea suferind de tetrapareza spastica.

Sursa: mediafax.ro

     
Tag-uri: tanara, omor, fetita
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii