ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-04-2015, ora 14:28

TRAIAN BASESCU, „revoltat” de decizia CSM: Nu sunt dispus sa mai suport admonestarile publice

Articol de Madalina Irimia
Traian Basescu se declara "revoltat" de decizia CSM, care a constatat ca fostul presedinte a adus atingere independentei justitiei prin declaratiiile sale. Basescu a postat, joi, un mesaj pe Facebook, in care acuza "malaxorul de propaganda al Inspectiei Judiciare si al CSM" si spune ca nu mai este dispus sa suporte "admonestarile publice si exagerarile", asa cum s-a intamplat in mandatul prezidential.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si-a insusit, in sedinta de miercuri, mai multe rapoarte ale Inspectiei Judiciare (IJ) privind afirmatii facute de Traian Basescu si Elena Udrea, care au afectat prestigiul justitiei.

"Pozitia exprimata ieri de CSM in ceea ce ma priveste m-a revoltat.

A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani si o voi mai face inca zece in favoarea continuarii proceselor de consolidare si imbunatatire a functionarii justitiei.

Nu sunt dusmanul justitiei, ci doar al fatarniciei exprimata prin liderii ei. in ultimele luni, se prezinta o justitie imaculata eludind realitatea si incercind sa se "vinda" romanilor perfectiunea sistemului. Aceasta perfectiune este o minciuna. Ea nu exista, chiar daca fata de 2004 s-au facut progrese uriase, preponderent pe zona de lupta anticoruptie. De fapt asta ma ingrijoreaza, tentatia de a crede ca s-a terminat procesul de reconstructie in justitie.

Mai mult, oricine nu recunoaste perfectiunea este introdus in malaxorul de propaganda al Inspectiei Judiciare si al CSM si admonestat public pentru prejudicii aduse justitiei.

A trebuit sa suport admonestarile publice si exagerarile cit timp am fost presedinte. Nu sunt dispus sa fac acelasi lucru si acum, cind am devenit un cetatean oarecare ce beneficiaza de libertatea de exprimare.

Ma gindesc doar la zecile de mii de fosti proprietari care au fost batjocoriti multi ani prin instante, fara a-si redobindi proprietatile, multi dintre ei fiind siliti sa-si vinda drepturile litigioase catre samsari. N-a contat ca era vorba de paduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile orase. Mai mult, samsarii au fost serviti "la cheie" in procesele de restituire in instante spre deosebire de fostii proprietari.

Oare nu asa a aparut un Stelu sau un clan Cirpaci ?

Oare de ce a trebuit sa inventam sisteme de retrocedare administrativa si acelea afectate de coruptie daca justitia ar fi functionat ?

Public se prezinta bilanturi cu arestati si condamnati in lupta anticoruptie si este foarte bine.Dar pe cind si un bilant cu daunele provocate de justitie in procesul de restituire al proprietatilor ? Pe cind un bilant cu condamnarile la CEDO ?
MCV-ul trebuie sa continue", scrie Traian Basescu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii