A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817759.3216.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

TOP alimente anti-virus
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2015, ora 08:54

TOP alimente anti-virus

Articol de Madalina Irimia
Raceala si gripa sunt infectii respiratorii foarte contagioase provocate de virusuri. Exista peste 200 de tipuri de rinovirusuri (virusuri ale racelii), iar imunitatea pe care o dobandim impotriva unuia dintre ele nu ne protejeaza de celelalte, in concluzie putem raci de nenumarate ori.

Virusurile racelii sunt benigne, iar simptomele bolii dispar de la sine in cateva zile, dupa cum spune si proverbul: “raceala se vindeca singura intr-o saptamana, iar cu medicamente in 7 zile”.

Spre deosebire de rinovirusuri, virusurile gripale sunt mai reduse ca diversitate insa infectia este mai grava, extrem de contagioasa si poate evolua catre forme severe (in special pneumonie), ceea ce face ca mii de persoane in varsta sa moara anual din cauza gripei sau a complicatiei acesteia.

Riscul de a contacta raceala sau gripa creste atunci cand sistemul de aparare a organismului impotriva bolilor este afectat, prin urmare evitati stresul, consumul excesiv de alcool si oboseala, factori care scad imunitatea.

Semnele racelii apar dupa 24-48 de ore de la contactarea virusului si consta in: rinoree (nas care curge), tuse si durere in gat, stare general alterata. Daca la aceste manifestari se adauga febra, migrene, dureri articulare si muscular, stranut, transpiratii, frisoane, greata, voma, diaree, pierderea apetitului, atunci probabil este vorba de un virus gripal.

Pe langa tratamentul medical clasic care se recomanda in tratarea racelilor si gripei, exista si cativa nutrienti si cateva condimente “anti-virus”!

Laptele, produsele lactate, oul si carnea slaba sunt o sursa de PROTEINE DE INALTa VALOARE BIOLOGICA; acestea contin toti aminoacizii esentiali necesari cresterii si intretinerii organismului, dar si luptei impotriva infectiilor.

Pestele gras (somon, macrou, sardine) este bogat in ACIZI GRASI ESENTIALI OMEGA-3 care cresc rezistenta sistemului respirator impotriva infectiilor virale. Acizii grasi omega-6 din seminte (floarea-soarelui, dovleac, in, susan) si uleiuri vegetale ajuta la functionarea optima a tuturor celulelor.

Sucul de portocale, citricele, capsunile, kiwi, ardeiul gras, legumele cu fructe verzi, broccoli si varza contin multa VITAMINAC cu actiune antioxidanta si de intarire a sistemului imunitar; acidul ascorbic din compozitia citricelor are un usor efect antihistaminic si reduce congestia nazala.

Ficatul, oul, untul, morcovii, caisele, pepenele galben si mango contin VITAMINA A si BETACAROTEN (precursorul vegetal al vitaminei A) cu rol de protectie pentru mucoasa aparatului respirator; mentinerea integritatii si a starii de hidratare a mucoaselor functioneaza ca o bariera impotriva patrunderii virusurilor.

Cerealele integrale, painea, fasole, mazarea, lintea, drojdia de bere si sfecla sunt bogate in VITAMINE DIN GRUPUL B (B5, B6, acid folic) care intaresc sistemul imunitar.

Stridiile, fructele de mare si carnea rosie au un continut crescut de ZINC, cu rol esential in mecanismele de aparare a organismului impotriva bolilor.

Usturoiul are in compozitie allicina, un antibiotic natural care combate infectiile si stimuleaza sistemul imunitar. Preparatele medicinale pe baza de usturoi au proprietati curative si dezinfectante datorita continutul bogat de substante celulo-protectoare cu sulf si a mineralelor (potasiu, fosfor, seleniu).

Ardeiul iute este un puternic decongestionant al nasului si sinusurilor prin intermediul capsaicinei, o substanta similar celei existente in picaturile nazale. Aceasta are o actiune rapida de stimulare a glandelor respiratorii, ceea ce duce la secretia de lichide (nasul curge, ochii lacrimeaza) si fluidifica mucusul din bronhii. Ardeiul iute are si efect bactericid, adica distruge bacteriile care se gasesc in gura, printre care si stafilococul auriu.

Ghimbirul este o radacinoasa cu puteri dezinfectante si efect de reducere a inflamatiei cailor respiratorii; are in plus si actiune expectoranta si antipiretica (scade febra). Ghimbirul se poate consuma proaspat (ras peste carne sau peste) sau ca infuzie (ceai).

Hreanul are o actiune similara ardeiului iute si se poate consuma proaspat sau ca pasta (wasabi).

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: alimente, raceala, virus
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii