ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-08-2015, ora 08:55

TOP 8 alimente pe care sa nu le consumi niciodata

Articol de Madalina Irimia
Cine nu adora mancarurile de tip „fast-food”, deserturile si bauturile dulci? Cu totii suntem tentati sa „gustam” din cand in cand un aliment „interzis”, atat din punct de vedere al siluetei, cat si din punct de vedere al sanatatii.

Dar ce ne facem atunci cand observam ca micile gustari duc la probleme mai grave, la dereglari ale organismului, la acumularea kilogramelor in plus si conduc la o stare generala proasta?

Ei bine, le evitam! Sau, cel putin, incercam! Csid.ro ofera un TOP 8 alimente pe care nu ar trebui sa le mai consumi vreodata!

Gogosile

Gustul uimitor al gogosilor nu vine fara un cost enorm pentru organism. Aceste „delicatese” delicioase sunt bogate in calorii, grasimi si carbohidrati, iar faptul ca „rezista cu stoicism” chiar si o saptamana fara sa isi piarda textura pufoasa si aroma puternica este un semn mai mult decat evident al faptului ca sunt pline de conservanti. Rezultatul? Cresterea rapida a greutatii si deteriorarea functiei digestive a organismului tau!

Covrigii

Sunt calzi, pufosi, deliciosi si au un indice glicemic ridicat care creste nivelul de insulina si provoaca inflamatii in organism! Prin urmare, accelereaza imbatranirea, agraveaza acneea si poate provoca afectiuni ale sistemului digestiv intr-un timp foarte scurt. in plus, cantitatea ridicata de carbohidrati pe care o contine va duce la acumularea kilogramelor in plus cat ai zice... „mai vreau unul”!

Cerealele cu lapte

Vrei o modalitate sigura de a-ti distruge organismul, atat in interior cat si la exterior? Cantitatea imensa de zahar si gluten pe care o contin diferitele tipuri de cereale comerciale este solutia ideala! in afara de fulgii de porumb clasici, majoritatea cerealelor pe care le gasesti pe rafturile magazinelor duc la inflamarea tesuturilor din organism, la deteriorarea mucoasei stomacului si pot provoca gastrita si alte boli grave, ca sa nu mai spun ca te vor ingrasa mai repede decat o ciocolata!

Chipsuri, snacksuri

Cele mai multe chips-uri sunt prajite in grasimi trans, care pot creste nivelul de colesterol si riscul de boli coronariene. Grasimile trans sunt create prin adaugarea de hidrogen uleiurilor vegetale, printr-un proces numit „hidrogenare”, proces care impiedica uleiul sa se strice. Utilizarea grasimilor trans in fabricarea de produse alimentare face ca alimentele sa ramana „proaspete” pentru mai mult timp si sa aiba un termen de valabilitate mai indelungat. Nu mai trebuie sa spun ce poate sa-i faca o punga de chips-uri organismului tau, nu?

Cartofii prajiti

La fel ca si in cazul chips-urilor, cartofii prajiti sunt de cele mai multe ori, daca nu intotdeauna, gatiti cu ajutorul uleiurilor si grasimilor trans. Cartofii au, prin definitie, un indice glicemic ridicat, care duce la cresterea nivelului de insulina, fiind daunatori sanatatii organismului. Cartofii prajiti, la fel ca si chips-urile, contin acrilamida, un cunoscut cancerigen, care se formeaza atunci cand produsele alimentare sunt coapte sau prajite la temperaturi ridicate, una dintre cele mai cunoscute cauze ale cancerului.

Hamburgerii

Conform estimarilor facute de specialisti, carnea utilizata pentru a face burgeri este „reala” in medie de 2-14%, restul ingredientelor fiind apa, oase, cartilagii si alte „umpluturi” pe care organismul nostru nu ar trebui sa le primeasca vreodata. Burgerii comerciali sunt, de asemenea, extrem de bogati in grasimi saturate, grasimi trans si conservanti meniti sa provoace „dependenta” si cunoscuti ca fiind cauza mai multor boli intestinale.

Popcornul la microunde

Floricelele gatite instant la cuptorul cu microunde contin numeroase substante cancerigene si radicali liberi. Pentru a fi mai rezistente la „gatit”, boabele de porumb sunt procesate cu diferite substante nocive, care le transforma intr-un aliment care poate sa provoace cancer, boli tiroodiene si ADHD, printre altele.

Margarina

Comercializata ca fiind „lipsita de colesterol” si „o alternativa sanatoasa a untului”, margarina ramane totusi sursa suprema de grasimi trans, care ridica de fapt colesterolul si deterioreaza peretii vaselor de sange. Pentru a te asigura ca nu o consumi nici macar din greseala, citeste atent etichetele produselor alimentare pe care le cumperi si asigura-te ca ele contin omega-3 si unt in loc de margarina.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii