A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834946.2327.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

TOP 300 CAPITAL. Ion Tiriac este cel mai bogat roman
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-11-2014, ora 13:51

TOP 300 CAPITAL. Ion Tiriac este cel mai bogat roman

Articol de Cristian Amariei
Averea cumulata a milionarilor din Top 300 a ajuns la 22,47 miliarde de euro, in crestere fata de 2013. Aceasta suma face ca editia de anul acesta a Topului celor mai bogati romani sa reprezinte un punct de cotitura in evolutia averilor milionarilor: modifica trendul descendent inregistrat inca de la primele semne ale crizei economice.

Romania a trecut printr-o criza profunda. Aceasta este concluzia daca analizam probabil cel mai fidel indicator al economiei: evolutia mediului de business. Iar daca investitiile straine arata mai ales tendintele, antreprenoriatul autohton este cel care ofera imaginea reala asupra bunastarii. in Romania, performantele financiare obtinute de oamenii de afaceri prezenti in Top 300 din 2008 pana anul trecut sunt, daca ar fi sa facem o medie, dezamagitoare.

Acum sase ani, averea totala a primilor 300 de milionari romani era de 39 de miliarde de euro. Aceasta a inceput sa scada treptat odata cu aparitia crizei, ajungand anul trecut la un minim de 21,54 miliarde de euro. Desi perioada extrem de grea a economiei romanesti pare sa fi trecut de mai mult timp, explicatia valorii din editia anterioara a Topului este data de modul in care isi revin businessurile romanesti. Prin urmare, efectele crizei inca erau puternic resimtite de afacerile milionarilor, unele confruntandu-se cu accesul dificil la finantare si cu insolventele. Acesta este motivul pentru care cresterea de aproape un miliard de euro a averii bogatilor Romaniei, din ultimul an, este o veste buna: economia pare ca da primele semne de viata.

Integral pe capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii