ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2015, ora 10:36

TOP 10 antibiotice din plante medicinale

Articol de Madalina Irimia
Multe plante au fost folosite din timpuri stravechi pentru a trata acele infectii cauzate de bacterii care sunt acum rezistente la antibiotice.

Cercetarile recente din domeniul medicinei au avut in vedere plante care pot trata bolile rezistente la antibiotice. Din vremuri de dinaintea consemnarilor istorice, plantele au fost folosite ca leacuri primordiale pentru oameni.

S-au descoperit mai multe plante cu un efect mai puternic decat antibioticele clasice si exista rezultate stiintifice care le dovedesc eficienta.

Iata 10 plante cu efect antibiotic de care ar trebui sa stii!

Acacia

Acacia – speciile acestei plante sunt foarte folositoare pentru tratarea ulceratiilor din orice segment al tractului gastrointestinal si impotriva mucusului in exces, a catarului, diareei, dizenteriei, infectiilor gingivale si hemoragiilor.

Aloe

Aloea si mierea sunt poate cele mai puternice substante care pot fi aplicate extern pentru a grabi vindecarea ranilor cauze de arsuri si pentru a preveni infectiile. Ele mentin hidratat tesutul ars, calmeaza tesutul deteriorat si refac fluidele pierdute din corp direct prin piele. in acelasi timp, sunt antiinflamatoare si antibacteriene puternice. Este aproape imposibil pentru o infectie stafilococa sa se instaleze cand una dintre aceste substante este aplicata pe pielea arsa.

Cryptolepis

Cryptolepis este o planta care a fost folosita de secole pentru tratarea cu succes a malariei, diferitelor tipuri de febra si a diareei cu sange. Pe masura ce parazitul malariei a dezvoltat o tot mai mare rezistenta la medicamentele sintetice, cercetatorii medicali din lumea intreaga si-au indreptat atentia catre medicamentele traditionale pentru a gasi alternative de tratament. Cryptolepis s-a dovedit a fi remarcabil de eficienta!

Echinacea

Echinacea este un tratament fara egal in trei situatii: frotiu Papanicolau anormal (pap), infectii streptococice ale gatului si in fazele incipiente ale racelii si gripei. Este extraordinar de folositoare si ca aditiv la pudrele si unguentele cu antibiotic pentru aplicatii externe pe arsuri, rani si infectii ale pielii, dar si ca spalatura pentru intepaturi si muscaturi veninoase.

Eucalipt

Eucalipt – rezultatele testelor facute de cercetatori din toata lumea au confirmat ca eucaliptul este unul dintre reprezentantii cu cel mai larg spectru contra bolilor rezistente la antibiotice. Desi s-au facut multe cercetari pentru a i se depista efectele la animale, la oameni se cunosc cel mai bine intrebuintarile. Un avantaj major al plantei si al uleiului esential este faptul ca parfumul lor este placut, mai ales intr-o camera de bolnav sau pentru bolnav insusi. Acest miros revigorant al plantei este in felul sau un puternic supliment la procesul de vindecare, el ajutand la atenuarea depresiei inevitabile ce se instaleaza in urma unor boli indelungate si grave.

Ghimbir

Ghimbirul are o traditie istorica indelungata in zonele cu clima calda, ca adaos pentru mancare. Ca multe alte condimente folosite in mancare, el are o puternica actiune antibacteriana impotriva catorva bacterii patogene asociate alimentelor, mai ales a trei dintre acelea care contamineaza in prezent alimentele: Shigella, E.coli si Salmonella. Ghimbirul este activ si impotriva multor banterii patogene umane. Are, de asemenea, influenta anticrampe si reduce sau inlatura diareea, este o planta antigreata, ajutand si la prevenirea senzatiei de voma.

Lemn-dulce

Lemnul dulce este o planta remarcabila, lista impotriva organismelor contra carora actioneaza fiind lunga si bine documentata. Este un bun stimulent al sistemului imunitar, cu actiune antibacteriana impresionanta si care potenteaza actiunea altor plante. Este specific in tratarea infectiilor cailor respiratorii superioare, a tusei, racelilor si ulceratiilor de oriunde din tractul gastrointestinal, mai ales din stomac. Este foarte util in repararea sanatatii si vitalitatii generale. Exista dovezi convingatoare ca stimuleaza glanda timus, unul dintre cele mai importante organe din sistemul imunitar.

Pelin

Desi radacina de pelin este rareori intrebuintata ca leac, ea este extrem de puternica, mai ales in infectiile gatului si ale plamanilor insotite de usturimi si dureri. Amorteste durerea data de infectii ale gatului si ale bronhiilor si este racoritoare pentru gat si plamani. Este un bun antibacterian, fiind deosebit de eficienta aplicata local. Frunzele ei sunt folosite in general impotriva malariei, a viermilor intestinali, ca tonic digestiv si in stari de raceala si gripa.

Salvia

Salvia este deosebit de buna pentru dizenterie, infectii ale gatului si ale cailor respiratorii superioare sau pentru orice infectie cu exces de secretie; foloista extern pentru rani infectate. Desi nu la fel de puternica precum alte plante, salvia a fost folosita de cel putin doua milenii in toate zonele unde creste, impotriva infectiilor bacteriene persistene din interiorul si din exteriorul corpului.

Matreata bradului

Matreata bradului este un lichen ce creste pe copaci vii sau morti in toata lumea. Este destul de des intalnita in padurile de brad si molid din zonele montane, iar faptul ca se gaseste din belsug pe arii vaste, alaturi de puternicele sale intrebuintari antibacteriene fac aceasta planta importanta in tratarea bacteriilor rezistente. Matreata bradului s-a dovedit a inhiba complet dezvoltarea bacteriilor de tip Staphylococcus, Streptococcus si Pneumococcus. De fapt, a demonstrat actiune mai puternica decat penicilina impotriva unor tulpini de bacterii. Se foloseste in toata lumea pentru infectiile dermatologice, abcese, infectii ale cailor respiratorii superioare si ale plamanilor, infectii vaginale si infectii fungice.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii