A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829101.926.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

TITULARIZARE 2014. Veste buna pentru mii de profesori. Anuntul a fost facut de Victor Ponta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-04-2014, ora 16:10

TITULARIZARE 2014. Veste buna pentru mii de profesori. Anuntul a fost facut de Victor Ponta

Articol de Cristian Amariei

Executivul va adopta o ordonanta de urgenta care deblocheaza examenul de titularizare in cazul a 3.242 de profesori, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, in deschiderea sedintei de guvern.

"Avem o ordonanta de urgenta in baza unei decizii a Curtii Constitutionale in asa fel incat 3.242 de profesori sa poata da examenele de titularizare, altfel nu puteau. Prin ordonanta de astazi sa le transmitem oamenilor sa stea linistiti ca au voie sa dea examenul", a explicat Victor Ponta, scrie Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis pe 27 februarie ca sunt neconstitutionale dispozitiile din Legea educatiei nationale care prevad posibilitatea titularizarii cadrelor didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare in ultimii 3 ani.

Solicitat de premier sa ofere detalii despre proiectul de act normativ, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a precizat ca este vorba despre clarificarea articolului 253 din Legea Educatiei nationale nr. 1/2011 in urma deciziei Curtii Constitutionale.

"Eram in plina procedura de titularizare, e vorba de 3.242 de posturi. Curtea Constitutionala a adoptat Decizia 106/2014, publicata in Monitorul Oficial in 3 aprilie. Ne solicita clarificarea articolului 253 (din Legea educatiei nationale — n.r.) . Astazi, prin ordonanta de urgenta, clarificam acest articol. Practic, respectam ceea ce cere Curtea Constitutionala si nu blocam procedura de titularizare pentru 3.242 de profesori".

CCR a dezbatut pe 27 februarie exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea 1/2011 a educatiei nationale, exceptie ridicata de Constantin Stefania Sidonia in Dosarul nr. 11432/3/2012 al Tribunalului Bucuresti — Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal.

"Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea 1/2011 a educatiei nationale sunt neconstitutionale. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Bucuresti — Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal", se arata intr-un comunicat al CCR transmis joi AGERPRES.

Art. 253, declarat neconstitutional, prevede: "Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare in ultimii 3 ani, anteriori intrarii in vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/o catedra devin titulari ai scolii respective daca: a) se certifica viabilitatea postului/catedrei; b) consiliul de administratie al scolii respective este de acord".

Foto: enational.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii