ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2013, ora 16:03

TARA in care orice roman ar vrea sa locuiasca. AICI nu se platesc niciun fel de taxe

Articol de Cristian Amariei

Romanii sunt coplesiti de taxe si impozite. Tara noastra percepe 116 taxe si impozite, de sase ori mai mult decat media inregistrata la nivelul Uniunii Europene si de aceea pentru majoritatea celor care au avut ocazia sa viziteze aceasta tara vestea ca aici nu se plateste nicio taxa a fost un soc.Noi si noi taxe sunt inventate si introduse de oficialii de la Bucuresti, iar impozitele sunt marite in fiecare an. Cu toate acestea avem cele mai mici incasari la bugetul de stat pentru ca, atunci cand vine vorba sa adune banii, statul nu reuseste sa stranga decat 33% din toate contributiile, in comparatie cu 42-43% cat este media la nivel European.

La polul opus se afla o tara care nu percepe nicio taxa locuitorilor sai. Este vorba de EAU sau Emiratele Arabe Unite. EAU dispune de unul din cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din lume, 48.200 dolari si nu percepe impozit pe venit sau pe agoniselile antreprenorilor.

EAU este o federatie de emirate monarhii, condusa de un presedinte. Cele sapte emirate (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ras al-Khaimah, Ajman, Fujairah si Umm al-Qaiwain), care compun federatia, sunt conduse de cate un conducator, in calitate de sef al emiratului. Potrivit Constitutiei, adoptate in 1971, functia de presedinte al statului federal este detinuta de conducatorul Emiratului Abu Dhabi, iar cea de vicepresedinte si prim–ministru de conducatorul Emiratului Dubai.

Integral pe capital.ro

Foto: wall-street.ro

     
Tag-uri: taxe, impozite, Dubai
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii