ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2013, ora 12:04

Sute de mii de persoane sunt gata sa plece intr-o calatorie fara retur pe Marte

Articol de Cristian Amariei

Peste 200.000 de persoane din 140 de tari au cerut sa faca parte dintr-un eventual grup de primi colonisti pe planeta Marte, pentru o calatorie fara intoarcere, a anuntat compania Mars-One, aflata la originea acestui proiect, relateaza AFP.

In total, 202.586 de persoane s-au inscris pentru a face parte din acest eventual prim val de colonisti, indica un comunicat al societatii olandeze, care a lansat in aprilie 2013 un apel la candidaturi pentru o calatorie de sapte luni, doar dus, catre Marte, ce ar urma sa fie organizata in 2023.

Cei mai numerosi candidati provin din SUA (24%), India (10%), China (6%) si Brazilia (5%), insa si din Marea Britanie, Canada, Rusia, Mexic, Filipine, Spania, Columbia, Argentina, Australia, Franta, Turcia, Chile, Ucraina, Peru, Germania, Italia si Polonia.

Selectia candidatilor va fi organizata in trei etape, in urmatorii doi ani, precizeaza Mars-One. 'Pana in 2015, intre sase si zece echipe de cate patru persoane vor fi supuse unui antrenament complet' inainte ca 'una din aceste echipe sa devina, in 2023, cea a primilor oameni care vor ateriza pe Marte si vor locui acolo pentru tot restul vietii', explica aceasta companie.

Sursa: agerpres.ro

Foto: dcnews.ro

     
Tag-uri: colonie, planeta, Marte
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii