A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816410.502.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Surpriza Google pentru 22 aprilie. Tu stii ce se sarbatoreste azi?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-04-2013, ora 12:23

Surpriza Google pentru 22 aprilie. Tu stii ce se sarbatoreste azi?

Articol de Madalina Irimia

Google sarbatoreste astazi printr-un Doodle interactiv Ziua Pamantului.

In fiecare an, ziua de 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului, ziua cand s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator. Aceasta miscare s-a nascut in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care inabusirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti impotriva razboiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, aparitia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear in Carolina de Sud la centrala nucleara din Savannah River din apropierea orasului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze si fum, considerata ”semn al prosperitatii”. Despre mediul inconjurator a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des.

Ziua Pamantului a fost fondata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri.

Dupa 2 decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

Sursa: wikipedia

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii