A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758939.2711.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Surorile care se transforma in CRISTAL. Boala necrutatoare care afecteaza 1 din 3,5 mil. de oameni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-07-2014, ora 14:27

Surorile care se transforma in CRISTAL. Boala necrutatoare care afecteaza 1 din 3,5 mil. de oameni

Articol de Madalina Irimia

Doua surori din Marea Britanie sufera de o boala grava care le transforma corpul in cristal. Numai 2.000 de oameni din intreaga lume sufera de aceasta boala cumplita.

Emily Atkinson, in varsta de 3 ani, si Poppy-Mae Atkinson, de 22 de luni, sufera de cistinoza - boala metabolica incurabila definita prin acumularea cistinei in diferite organe si tesuturi, ceea ce va duce la disfunctie organica severa (sursa: edubolirare.ro). In timp, cistina se cristalizeaza in celule, afectand rinichii, ochii, tiroida si ficatul. Daca nu urmeaza tratamentul corespunzator, copii care sufera de aceasta boala sufera blocaj renal total pana la varsta de 10 ani.

Fara un transplant de rinichi, cele doua surori nu vor supravietui.

Emily s-a imbolnavit la un an de la nastere. Perfect sanatoasa inainte, a inceput dintr-o data sa vomite frecvent si sa piarda din greutate. Doctorii si-au dat cu parerea ca este afectata de un virus care va trece, insa mama fetitei, Jessica Atkinson, a banuit ca ceva e in neregula. Opt luni a durat pana ca medicii sa isi dea seama de ce suferea micuta.

Jessica era insarcinata in opt luni cu Poppy, cand a aflat ca exista 1 in 4 sanse ca fatul sa se imbolnaveasca si el. Medicii au incercat sa-i imbarbateze pe parinti, insa mama a marturisit ca simtea ca fetita care nu venise inca in lume era si ea bolnava.

Dupa nastere, presimtirile Jessicai au fost confirmate, din nefericire, si de stiinta. Poppy suferea si ea de cistinoza.

Cele doua surori se afla acum sub tratament: iau medicamente din sase in sase ore si trebuie sa foloseasca permanent picaturi de ochi, pentru ca cristalele care se formeaza pe cornee le fac ochii foarte sensibili la lumina. In plus, fara ele ar orbi in timp. De asemenea, pentru ca boala le afecteaza si abilitatea de a inghiti, sunt hranite numai noaptea, prin tuburi introduse direct in stomac.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: dailymail.co.uk

     
Tag-uri: fetite, boala, organe, celule
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii