A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664039.1078.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Suplimente pe care nu este bine sa le iei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2016, ora 12:10

Suplimente pe care nu este bine sa le iei

Articol de Madalina Irimia
Fie ca suferim de anemie, spasmofilie sau daca avem alte carente de vitamine, medicii ne recomanda pe langa alimentatie, si sumplimentele menite sa compenseze lipsurile detectate la analizelze de sange.

Totusi pastilele vitaminizante nu sunt deloc o solutie buna, sustine medicul Lorraine Maita, specialist la Academia Americana Anti-Aging si Medicina Regenerativa, cu sediul in New Jersey. Intr-un studiu realizat aici, Maita si alti experti din echipa ei au aratat ca exista cinci vitamine pe care oamenii le iau inutil sub forma de pilule. Ba chiar unele dintre ele pot fi daunatoare organismului.

Iata care sunt acestea!

Calciu

Auzim tot timpul ca suplimentele de calciu sunt cruciale pentru sanatate, in special pentru sistemul osos. Doctorul Maita sustine ca acesta este doar un mit. ”Cele mai noi studii indica faptul ca suplimentele de calciu nu ajung la oase, asa cum ne dorim, dar in schimb pot duce la calcifierea arterelor si a tesuturilor moi, crescand riscul bolilor de inima”, arata Maita.

”Tot din cauza calciului putem ajunge sa facem pietrele la rinichi”, adauga medicul Andrea Cox, specialist in alimentatie din Portland, Oregon.

Calciul poate ajunge in organism, in schimb, din alimentele care il contin, cum ar fi legumele verzi, cu frunze, somonul, sardinele, fasolea alba, migdale si broccoli, potrivit lui Maita.

Vitamina E

Vitamina E, despre care se crede ca scade riscul imbolnavirii cu Alzheimer, cataracta sau chiar cancer, poate, din contra, sa creasca riscul imbolnavirii cu cancer. Un studiu arata ca o doza zilnica de 400 IU (doza recomandata este de 22 IU) creste riscul imbolnavirii cu cancer. O alta cercetare a indicat faptul ca riscul imbolnavirilor este mai mare in cazul femeilor si barbatilor care iau suplimente de vitamina E decat in cazul celor care nu iau.

Iodul

Iodul ar trebui luat ca tratament doar sub supraveghere medicala. si asta pentru ca sunt voci care recomanda achizitionarea acestui supliment de la magazinele naturiste, ca si cum ar fi normal sa il inghiti fara sa vezi un doctor mai intai. Acest mineral este asociat cel mai adesea cu problemele glandei tiroide, pentru ca este un component-cheie al hormonilor produsi de tiroida. Prea putin iod sau prea mult poate face ca tiroida sa devina mai putin activa, afectiune cunoscuta sub numele de hipotiroidie. Asadar, cum stii daca trebuie sa iei sau nu iod? iti va spune medicul cat trebuie sa iei dupa ce va masura nivelul de iod din urina.

Fier

Acest mineral ajuta la formarea hemoglobinei, o componenta importanta a sangelui care ajuta la transportul oxigenului din plamani in corp. Este necesar si pentru buna funtionare a celulelor si pentru sinteza hormonilor. Totusi, trebuie sa iei un astfel de supliment doar cand ai confirmarea analizelor de sange cum ca suferi de anemie. Altfel, daca stii ca nu ai o astfel de problema, iar multivitaminele pe care vrei sa le cumperi contin si fier, mai bine cauta un produs fara acest mineral. Prea mult fier poate produce inflamarea ficatului si poate oxida, distrugand celulele.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii