A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727696622.5603.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Super nava fantoma de razboi a Statelor Unite (Video)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-06-2012, ora 04:25

Super nava fantoma de razboi a Statelor Unite (Video)

Articol de Cristian Amariei

Un proiect desprins din filmele SF este in curs de realizare, pentru Marina SUA: nava de razboi invizibila, ce se deplaseaza fara a fi detectata! Desi costul sau depaseste 3 miliarde de dolari, capacitatile sale tehnice vor fi super avansate.

O nava de razboi invizibila a marinei SUA va conferi o noua imagine strategiei militare a Washingtonului, fiind capabila sa se strecoare fara a fi detectata de radare si dotata cu tunuri electromagnetice, precum in filmele SF, informeaza Daily Mail.

Cu un cost de mai mult de 3 miliarde de dolari, noul distrugator DDG-1000 este criticat deoarece inghite prea multe fonduri, care ar putea fi folosite mai bine pentru a sustine flota conventionala.

Prima dintre noile nave ar putea fi livrata in 2014, distrugatorul invizibil fiind puternic promovat de catre Pentagon drept "cel mai avansat din istorie".

Distrugatorul este considerat potrivit pentru noua strategie conceputa de Washington in regiunea Asia-Pacific. Desi ar putea fi folosit si alte parti ale lumii, precum in regiunea Golfului Persic, capacitatea sa de a efectua misiuni este mai adecvata pentru largul coastelor asiatice din Oceanul Pacific.

"Cu invizibilitatea sa, cu un sistem sonar avansat, cu o capacitate de atac foarte mare si cu cerinte minime privind echipajul, acest distrugator reprezinta viitorul", a declarat amiralul Jonathan Greenert, seful operatiunilor navale americane.

Distrugatorul DDG-1000 invizibil, din clasa Zumwalt, nu lasa aproape nicio urma pe radare, avand o propulsie electrica si fiind dotat cu rachete de ultima generatie. Acesta este mai lung si cu o greutate mai mare decat celelalte tipuri de distrugatoare, dar va avea jumatate din echipajul celorlaltre, datorita sistemelor automatizate.

Nava va fi echipata cu un tun electromagnetic, care foloseste un camp magnetic pentru a trage cu proiectile, ce ating viteze mult mai mari decat viteza sunetului.

Sursa: ziare.com

     
Tag-uri: nava, razboi, SUA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii