A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832015.5559.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sucul „sanatos” care ne poate imbolnavi grav ficatul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-05-2016, ora 11:24

Sucul „sanatos” care ne poate imbolnavi grav ficatul

Articol de Cristian Amariei
Sucul de fructe este adesea privit ca un produs sanatos sau ca o alternativa sanatoasa la sucurile din comert, pline de zahar, coloranti si conservanti. Ceea ce nu stiu majoritatea oamenilor insa este ca sucul de fructe poate face si el rau organismului, pana la punctul in care poate determina aparitia de boli hepatice grave, precum ficatul gras sau steatoza hepatica.

Sucul de fructe, intre mit si adevar

Adevarul este ca decat sa bem de doua, trei ori pe saptamana suc din comert, mai bine bem un suc de fructe proaspat stors, facut in casa. Cu toate acestea, baut zilnic, si sucul de fructe se poate transforma intr-un inamic al sanatatii noastre.

Explicatia este simpla – sucul de fructe solicita ficatul in exces. Chiar daca nu contin zahar in cantitati mari, precum sucurile din comert, sucurile de fructe facute in casa contin fructoza, iar fructoza se metabolizeaza la nivelul ficatului. Astfel, consumand cantitati mari de suc de fructe – mai ales in cazul celor care tin diete lichide, unde sucul de fructe este singurul aliment permis timp de mai multe zile – riscam sa ne trezim cu valori mari ale colesterolului, ale transaminazelor si chiar cu steatoza hepatica. Pentru ca excesul de suc de fructe creste colesterolul.

Cum se consuma corect sucul de fructe

In primul rand, ceea ce ar trebui sa stim cu totii este ca e mai bine sa consumam fructe, decat suc de fructe. Fructele contin fibre, care ajuta digestia, imbunatatesc tranzitul intestinal si chiar ne pot ajuta sa slabim, daca sunt consumate cu moderatie.

Pe de alta parte, putem consuma suc de fructe de doua, trei ori pe saptamana fara niciun risc major. Cu toate acestea, daca obisnuiesti sa iti prepari zilnic suc de fructe acasa, cea mai sanatoasa varianta pentru care poti opta este sa amesteci fructele cu legumele. De exemplu, poti bea un suc din spanac proaspat, sfecla rosie sau castravete combinat cu jumatate de portocala, grepfrut sau o mana de capsuni. iti poti prepara orice suc preferi, atata timp cat pui macar jumatate din cantitate de legume proaspete.

De asemenea, fructele care contin o cantitate mai mica de fructoza sunt cele mai indicate pentru sucuri. Printre acestea se numara afinele, capsunile, kiwiul sau coacazele.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: suc, fructe, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  04.06.2017 04:52

wh0cd5121756 citalopram for dogs avana Generic Celexa

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii