ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2015, ora 10:41

Sucul de cartofi trateaza ulcerul si durerile de stomac

Articol de Madalina Irimia
Desi multi blameaza cartofii si ii exclud din meniu, considerandu-i nesanatosi, dusmani ai siluetei, noi va spunem ca aceste legume pot trata diverse afectiuni ale stomacului. Ei nu sunt nesanatosi, depinde doar cum sunt preparati.

Doar cartofii prajiti in ulei sunt de condamnat. Cei copti in coaja sau fierti si consumati doar cu legume si ulei de masline, nu-ti pot face rau.

Sucul proaspat de cartofi este chiar benefic in afectiunile digestive. Acesta contine o molecula antibacteriana unica, care poate trata ulcerul si distruge bacteriile rele din stomac. De asemenea, trateaza aciditatea gastrica, cicatrizeaza si calmeaza mucoasa digestiva.

Pe langa ulcer, sucul de cartofi mai poate ajuta pentru constipatie, guta, reumatism, boli cardiovasculare, diabet si intareste imunitatea organismului, ajutandu-l sa lupte impotriva afectiunilor hepatice gratie continutului mare de vitamina C.

Pentru sucul care ajuta afectiunile stomacului ai nevoie de: cartofi cat sa obtii un sfert de cana de suc, trei sferturi de cana de apa, cateva linguri de suc de lamaie si o lingura de miere. Amesteca ingredientele si bea acest suc dimineata, pe stomacul gol.

Medicul Fares, Carmen Nonn (Medic Specialist Medicina de Familie, competenta in fitoterapie) adauga: “In orice caz, daca suferi de dureri de stomac, ar trebui sa-ti revizuiesti putin dieta si, macar o vreme, sa mergi pe alimente usoare, simple, care nu suprasolicita digestia. Evita sa mananci prea piperat, prea fierbinte sau prea gras. Ai nevoie de mancaruri simple, precum orez, paine prajita, banane, iaurt si ceaiuri medicinale de menta, ghimbir, musetel, galbenele, busuioc, salcam sau roinita. incearca sa-ti schimbi putin stilul de viata si sa faci miscare macar 30 de minute in fiecare zi, ca sa scapi de constipatie si gaze, nu manca mult seara, inainte de culcare, si mesteca bine fiecare imbucatura.”

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii