A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672823.4412.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Suceava: Prim-ministrul Ponta l-a premiat pe barbatul care a descoperit tezaurul geto-dacic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-08-2014, ora 11:08

Suceava: Prim-ministrul Ponta l-a premiat pe barbatul care a descoperit tezaurul geto-dacic

Articol de Cristian Amariei

Premierul Victor Ponta l-a premiat, vineri, la Cacica, pe Paul Croitoriu, barbatul care a gasit cel mai mare tezaur geto-dacic din Romania la marginea unei paduri din localitate.

Paul Croitoriu a primit 10.000 de lei si o diploma din partea sefului Executivului.

Primarul comunei Cacica, Elena Boloca, declara joi, pentru Agerpres, ca barbatul care a descoperit ''comoara'' este angajat cu contract pe perioada determinata la Primaria Cacica.

Cel mai mare tezaur monetar geto-dacic din Romania a fost descoperit in comuna suceveana Cacica si a ajuns pe 6 august in custodia Muzeului Bucovinei, declara atunci, pentru Agerpres, directorul institutiei, Emil Constantin Ursu.

Este vorba despre peste 300 de monede vechi din argint brut, intregi, si alte 40 de fragmente, dintre care sase pot fi reconstituite. Tezaurul a fost gasit de Paul Croitoriu la marginea unei paduri din zona, in perioada 2-3 august, cu ajutorul unui detector de metale. Acesta a anuntat Primaria si Politia Locala, care la randul lor au anuntat Directia Judeteana de Cultura si au predat acesteia tezaurul. Tezaurul a ajuns ulterior la Muzeul Bucovinei.

La prima estimare s-a facut datarea monedelor ca avand o vechime de 2.300 de ani. Potrivit lui Ursu, Muzeul Bucovinei, conform legii, va trebui sa despagubeasca barbatul care a descoperit tezaurul cu 30% din valoarea acestuia. O moneda de acest tip este evaluata la o valoare de despagubire de 100 dolari.

Foto: agerpres.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii