A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728079080.5123.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Subventii egale pentru toti agricultorii europeni, din 2014
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
21-03-2012, ora 08:43

Subventii egale pentru toti agricultorii europeni, din 2014

Articol de Cristian Amariei

Fermierii romani, sprijiniti de autoritati, spera ca din 2014, prin noua Politica Agricola Comuna, sa fie instituite subventii pe suprafata egale pentru toti europenii. Acest lucru va fi posibil daca Romania va avea o pozitie clara in acest sens, considera ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

Din 2014, Romania trebuie sa aiba din punct de vedere al platilor pe suprafata, o Politica Agricola Comuna unitara si nu una cu doua viteze, este de parere ministrul Agriculturii. El a aratat ca, din momentul in care se va deschide noua perspectiva financiara a Uniunii, se doreste acordarea unor subventii egale pentru fermierii din intreaga Uniune Europeana.

In prezent, este foarte greu pentru agricultorii romani sa lucreze cu unitati de masura diferite pe o piata comuna, in conditiile in care, in Romania, abia dupa sase ani s-a ajuns la un sprijin de 130 euro pe hectar, spune presedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Adrian Radulescu.

Decalajul este foarte mare, iar pentru echilibrare si pentru a permite dezvoltarea agricultorilor romani trebuie sa ne gandim pentru 2014 - 2020 la egalizarea sau, daca nu, macar la micsorarea diferentei care este extraordinar de mare in ceea ce priveste sprijinul pe care-l primesc agricultorii din tarile vechii Europe fata de agricultorii romani si cei care au intrat in Uniunea Europeana dupa 1990”, a aratat Radulescu.

Necesitatea ca Romania sa aiba o Politica Agricola Comuna puternica in contextul noilor provocari care vor aparea in domeniul securitatii alimentare si energetice a Europei, este sustinuta si de reprezentantii patronatelor si sindicatelor din agricultura.

Sursa: capital.ro

Sursa: ziarulring.ro

     
Tag-uri: agricultori, subventie, UE
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii