ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-05-2014, ora 07:05

Studiu. Dovada ca dragostea te face sa fii cu capul in nori

Articol de Madalina Irimia

Persoanele indragostite se concentreaza mai putin asupra sarcinilor care necesita atentie, arata un studiu realizat de Universitatea Leiden din Olanda si Universitatea Maryland din SUA.

In cadrul studiului, 43 de persoane implicate de mai putin de o luna intr-o relatie amoroasa au fost puse sa indeplineasca mai multe sarcini in care trebuiau sa diferentieze foarte rapid intre informatii utile si inutile.

Concluzia studiului a fost urmatoarea: cu cat erau mai indragostiti, cu atat participantii au identificat mai greu informatiile irelevante. Altfel spus, faptul ca era indragostita o facea pe acea persoana sa se concentreze mai greu. In cadrul studiului, nu s-a descoperit nicio diferenta intre barbati si femei, din acest punct de vedere.

Intensitatea sentimentelor participantilor au fost stabilite pe baza unui chestionar, dupa ce au ascultat mai multe melodii romantice si au fost pusi sa se gandeasca la un eveniment important din viata lor, pentru a le intensifica trairile.

Cand abia ai intrat intr-o relatie, iti este mai greu sa te concentrezi, fiindca te gandesti prea mult la persoana iubita”, a declarat profesorul Henk van Steenbergen.

Sursa: gandul.info

Foto: bhmpics.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii