A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830824.5989.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studiu: Unul din patru elevi - umilit in fata colegilor; trei din 10 - amenintati cu bataia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2016, ora 10:42

Studiu: Unul din patru elevi - umilit in fata colegilor; trei din 10 - amenintati cu bataia

Articol de Cristian Amariei
Unul din patru elevi a fost umilit in fata colegilor si trei din 10 sunt amenintati cu bataia sau lovirea in scolile din Romania, releva un studiu facut public marti de organizatia Salvati Copiii.

Cercetarea a urmarit fenomenul de bullying in scolile romanesti in vederea unei bune intelegeri a motivelor care stau la baza comportamentelor de violenta intre copii.

"Vorbim de o forma specifica de violenta intre copii, cu caracter de repetabilitate, cu obiectiv asumat (...). Ce a relevat studiul insa este o atitudine extrem de fireasca si de normalizatoare in ceea ce priveste comportamentul violent — de bullying — intre copii. Spunem cu usurinta ca ei trebuie sa se descurce, ca scoala este un camp social, in care fiecare face ce poate, si de aceea trebuie sa intervenim si sa ii sustinem in astfel de situatii. Comportamentul de violenta fizica ramane ascuns in personalitatea copilului", a spus Diana Stanculeanu, coordonatorul programului de combatere a violentei de la Salvati Copiii.

Ea a aratat ca fenomenul de bullying e strans legat si de comportamentul de violenta manifestat in familia copilului.

"Intr-o masura mare, copii care sunt abuzati acasa fizic sau emotional fie duc acest comportament mai departe in relatiile cu colegii lor, fie primesc si tolereaza cu usurinta statutul de victima. Este ceva cu care este obisnuit", a completat Stanculeanu.

Prezent la lansarea acestui studiu, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a admis existenta fenomenului de violenta in scolile din Romania, subliniind ca un rol important trebuie sa il aiba consilierea psihologica.

"Ma ingrijoreaza ideea de fenomen, ceea ce inseamna dimensiune. (...) Evidentele ne pot ajuta, campaniile sunt frumoase, dar ele inseamna momente. Subiectul de care discutam necesita continuitate si intrebarea mea este ce putem face. Este esentiala pregatirea copilului cat mai devreme, pentru ca in jocul acesta sunt trei actori; copil, parinte, scoala. As vrea sa avem mai multe programe pe acest subiect", a spus ministrul.

Potrivit specialistilor, excluderea din grup, izolarea sociala, amenintarea cu violenta fizica sau umilirea sunt comportamente specifice de bullying cu care copiii se intalnesc frecvent in mediul scolar. Astfel, doi din 10 copii au recunoscut ca au exclus in mod repetat colegi din grupul de egali si trei din 10 au interzis altor copii sa se joace cu anumiti elevi din clasa.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: studiu, elevi, scoala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii