A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727720648.3235.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studiu: Mancarea din fast-food este mai sanatoasa decat cea din spitale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
21-05-2012, ora 06:06

Studiu: Mancarea din fast-food este mai sanatoasa decat cea din spitale

Articol de Madalina Irimia

Un studiu realizat de Sustain, o organizatie de cercetare in industria alimentara, a relevat ca mancarea pe care o primesc pacientii din spitalele din Marea Britanie este mai nesanatoasa decat cea de la fast-food, scrie Daily Mail.

Conform studiului, 75% dintre mesele servite de pacienti in spitale contin mai multe grasimi saturate decat un Big Mac de la McDonald’s, in timp ce 60% dintre ele contin mai multa sare decat acesta.

Cercetatorii au testat o portie de mancare pe baza de curry, care contine un amestec de condimente si au ajuns la concluzia ca aceasta contine de sase ori mai multe grasimi decat un burger cu cartofi prajiti de la KFC. De asemenea, ei au testat si o portie de mancare pe baza de paste, concluzia fiind ca aceasta contine un nivel al grasimilor de trei ori mai ridicat decat cel recomandat, dar si de doua ori mai multa sare.

Studiul a mai dezvaluit si ca 40% dintre mese contin mai multe grasimi saturate decat o pizza cu pepperoni de 23 de centimetri.

Unul dintre conducatorii studiului, cercetatorul Alex Jackson, a spus ca ’’este uimitor ca pacientii primesc mancare mai nesanatoasa decat cea de la fast-food. Fara stabilirea unor standarde, mesele vor ramane la fel ca si pana acum’’, a adaugat acesta.

Un alt cercetator, Katharine Jenner, a precizat ca ’’sarea si grasimile saturate sunt strans legate de bolile de inima si de accidentele vasculare cerebrale. Spitalele ar trebui sa le ofere pacientilor mese sanatoase si nu astfel de alimente periculoase pentru sanatate’’, a mai spus ea.

In cadrul studiului, au fost examinate 25 de feluri de mancare din mai multe spitale din Marea Britanie.

Sursa: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii