A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664542.5886.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studiu: Insuficienta vitaminei D creste riscul alergiilor la alimente in cazul copiilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-03-2013, ora 17:24

Studiu: Insuficienta vitaminei D creste riscul alergiilor la alimente in cazul copiilor

Articol de Madalina Irimia

Insuficienta vitaminei D in organismul copiilor creste de trei ori probabilitatea ca acestia sa dezvolte reactii alergice la medicamente, avertizeaza un studiu al institutului australian Murdoch (MCRI) publicat luni in revista The Journal of Allergy and Clinical Immunology si preluat de agentia EFE.

Cercetatorii australieni au mai descoperit ca insuficienta vitaminei D, numita si 'vitamina soarelui', creste si riscul unor alergii la diferite alimente, desi nu au gasit o corelatie intre lipsa acesteia si eczeme. Dar ei subliniaza ca aceasta cercetare este valabila numai pentru copiii ai caror parinti s-au nascut in Australia, nefiind luate in calcul variabile precum culoarea pielii sau factori de mediu.

In cadrul investigatiei au fost evaluati 5.276 copii in varsta de un an, care au fost supusi unor teste pentru a se vedea daca sunt alergici la alimente precum oua, alune ori susan, iar rezultatele au fost comparate cu nivelul lor de vitamina D in sange. Coordonatoarea studiului, Katie Allen, mentioneaza ca sporirea insuficientei de vitamina D in ultimii 20 de ani a evoluat in paralel cu cresterea numarului cazurilor de alergii alimentare.

Sursa: AGERPRES

Foto: copilul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii