ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-02-2013, ora 15:16

Studiu: Dieta mediteraneana reduce riscul de probleme cardiace

Articol de Madalina Irimia

Unul dintre studiile-test cele mai indelungate si mai riguroase sub aspect stiintific care au avut ca obiect dieta mediteraneana indica faptul ca aceasta poate scadea posibilitatea aparitiei de probleme cardiace, si indeosebi atacuri de cord, la persoanele in varsta foarte expuse la acest risc, relateaza luni agentia Reuters.

La acest studiu, care s-a desfasurat in Spania pe o perioada de cinci ani, au participat 7500 de persoane. Dintre acestea, cele care au mancat in stil mediteranean - cu cantitati mari de ulei de masline sau nuci - au prezentat un risc cu 30% mai mic de a suferi probleme cardiovasculare majore, comparativ cu cei care au urmat un regim sarac in grasimi.

Dieta mediteraneana consta in multe fructe, peste, pui, leguminoase, suc de rosii, salate, vin, si alimente coapte si produse de patiserie in cantitati mici. Se spune de multa vreme ca acest regim este unul sanatos pentru sistemul cardiovascular, dar mai mult pe baza unor studii de observatie, care nu au putut demonstra acest lucru. Noul studiu este mai bine fundamentat, intrucat participantilor li s-a impus o anumita dieta pe o perioada indelungata de timp si au fost atent monitorizati. Medicii au efectuat periodic teste de laborator pentru a verifica daca intr-adevar cei care au convenit sa urmeze dieta mediteraneana consuma mult ulei de masline sau nuci, asa cum li se recomandase.

Integral pe agerpres.ro

Foto: sfatulparintilor.ro

     
Tag-uri: dieta, sanatate, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii