A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818759.0245.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studiu: Cati utilizatori isi acopera camera web a computerului cu banda adeziva
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2016, ora 11:47

Studiu: Cati utilizatori isi acopera camera web a computerului cu banda adeziva

Articol de Madalina Irimia
Mark Zuckerberg a fost suprins intr-o imagine cu camera web a laptopului acoperita cu o banda, aceasta masura de securitate fiind una sustinuta si de fostul consultant NSA Edward Snowden, iar un procent mare dintre utilizatorii de computere fac acelasi lucru, potrivit unui studiu al Kaspersky Lab.

Astfel, pentru a-si proteja viata privata, unul din cinci utilizatori (20%) de internet recunoaste ca isi acopera camera web.

„Utila in sine, este important de stiut ca acoperirea camerei web nu poate impiedica interceptarea audio si proteja utilizatorii de a fi ascultati de hackeri sau alte grupari, in cazul in care cineva ar urmari acest lucru”, potrivit unui comunicat al Kaspersky Lab.

Cercetarea companiei arata si ca peste un sfert dintre utilizatorii de Internet (28%) isi pastreaza datele „sensibile” pe dispozitive care nu au acces la Internet, iar 18% dintre cei chestionati spun ca incearca sa evite sa foloseasca site-urile populare, precum Google sau Facebook, din cauza informatiilor personale pe care le colecteaza.

Totusi, aceasta este o practica obisnuita, intalnita pe aproape toate site-urile.

Sunt si multi utilizatori care nu se tem de amenintarile informatice. Doar 23% dintre respondenti au spus ca se considera o potentiala tinta in mediul online, iar 23% au spus ca nu li se pare ca o solutie de securitate este necesara.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii