ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2014, ora 12:26

Studiu: Care sunt bauturile ce induc o stare de ebrietate rapida

Articol de Cristian Amariei

Bauturile dietetice, recomandate in multe dintre curele de slabire, nu sunt recomandate pentru cocteilurile care contin alcool, pentru ca induc mai repede starea de ebrietate.

Cele mai expuse in acest caz sunt femeile, care sunt si cele mai mari consumatoare de bauturi dietetice. Astfel, in cazul in care o bautura racoritoare care are in compozitie zahar este inlocuita cu una dietetica, starea de ebrietate se poate instala mai rapid, potrivit unui studiu citat de DailyMail.

Un exemplu in acest sens este combinatia de votca si limonada dietetica. Dupa un singur cocteil de acest fel - cu numai 50 de mililitri de votca -, alcoolemia creste la un nivel care, de exemplu, l-ar putea impiedica pe consumator sa conduca un autovehicul. Mai mult, acesta nu simte ca s-ar afla in stare de ebrietate, continuand astfel sa consume combinatia de alcool si bautura fara zahar.

"Amestecurile de bauturi alcoolice cu sucuri care contin indulcitori artificiali prezinta un pericol pentru consumatori, care pot ajunge in situatia de a se intoxica cu alcool", spune medicul Dennis Thombs, de la University of North Texas.

Integral pe mediafax.ro

Foto: salon.com

     
Tag-uri: studiu, alcool, ebrietate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii