ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2013, ora 07:40

Studiu: Bauturile light se asociaza cu un risc crescut de diabet

Articol de Cristian Amariei

Bauturile indulcite light s-ar putea asocia cu un risc crescut de diabet, potrivit unui studiu publicat joi la Paris. Desfasurat de cercetatori francezi pe 66.188 femei, tinute sub observatie din 1993, studiul a confirmat existenta unei legaturi intre bauturile indulcite si diabetul de tip 2 (cel mai frecvent), relateaza afp.com.

Contrar a ceea ce se crede in general - ca bauturile light reduc riscul de diabet -, cercetatorii de la Inserm au aratat ca riscul de diabet este mai mare la cei care consuma bauturi light decat la cei care beau racoritoare indulcite normal.

Rezultatele, publicate in revista americana 'Journal of Clinical Nutrition', au aratat ca femeile care consuma bauturi light beau mai mult decat cele care prefera bauturile indulcite normale (2,8 pahare/saptamana fata de 1,6 pahare/saptamana in medie). Dar, chiar si la cantitate egala, bauturile light se asociaza cu un risc mai mare de diabet: la un consum de 0,5 l/saptamana, riscul creste cu 15%, iar la 1,5 l/saptamana, cu 59%.

Pentru a afla daca riscul se asociaza doar cu bauturile light, doi cercetatori au comparat efectele acestora cu cele ale sucului de fructe presate, nedescoperind nicio legatura in ultimul caz.

Sunt necesare studii suplimentare asupra efectelor bauturilor light pentru a confirma aceste rezultate si a stabili o legatura de la cauza la efect, precizeaza cercetatorii.

Sursa: AGERPRES

Foto: sheknows.com

     
Tag-uri: studiu, bautura, diabet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii