A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664572.6366.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studiu: 50% dintre romani si-au cumparat o locuinta prin anunturi online; majoritatea au cautat o proprietate impreuna cu partenerul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-03-2016, ora 16:05

Studiu: 50% dintre romani si-au cumparat o locuinta prin anunturi online; majoritatea au cautat o proprietate impreuna cu partenerul

Articol de Madalina Irimia
Jumatate dintre romani (50%) si-au achizitionat o locuinta prin intermediul internetului, iar 55% dintre cumparatori au cautat o proprietate impreuna cu partenerul de viata, releva un studiu realizat in tarile din Europa de catre RE/MAX Europe, lider mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment.

In functie de criteriile de selectie, pentru cea mai mare parte a europenilor costul locuintei este cel mai important aspect atunci cand vine vorba de achizitia unei case. Pe locul al doilea se afla locatia, suprafata si alte costuri ce le implica noua casa. De asemenea, un rol important il are gradul de eficienta energetica si anul de constructie.

In plus, atunci cand viziteaza pentru prima daca o locuinta aflata pe lista de achizitie, europenii se uita, in primul rand, la dotarile din baie, analizeaza atent ce reparatii sunt necesare. Nu in ultimul rand, un aspect esential in alegerea casei il joaca imprejurimile, in acest context pentru aproape 20% dintre cumparatori apropierea de un loc de joaca pentru copii fiind cruciala, iar pentru circa 19%, apropierea de o gradinita sau o scoala. Din topul locurilor ce nu trebuie sa lipseasca din zona sunt centrele comerciale, restaurantele si bisericile.

Mai mult, tinerii si femeile ar dori, in mod special, sa aiba o locuinta in apropierea mall-urilor, in timp ce persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani ar prefera sa aiba in apropiere o gradinita sau o scoala.

Potrivit analizei de specialitate, 81% dintre europeni gasesc locuinta visata in urma unei cautari realizate online si, de cele mai multe ori, impreuna cu partenerul de viata. De asemenea, la nivel european, 67% dintre cei care se afla in cautarea unei case incep prin a cauta pe site-urile specializate in anunturi imobiliare, iar 44% din totalul respondentilor intreaba prietenii si familia daca stiu de proprietati scoase la vanzare.

Putin peste o treime (35%) incep sa caute o casa apeland la ziarele specializate in anunturi. In ceea ce priveste metodele prin care cei aflati in cautarea unei case chiar gasesc cea mai buna varianta, studiul RE/MAX Europe arata ca, in cele mai multe cazuri, sansele mari de reusita (76%) le au cei care au incep cautarea online.

Raportat la piata din Romania, peste 50% dintre cumparatorii unei locuinte au ajuns la casa dorita prin intermediul cautarilor pe internet.

Analiza RE/MAX arata, totodata, ca, pentru 60%, fotografiile cu proprietatea pe care o trec pe lista de vizionari sunt extrem de importante si pot face diferenta.

Conform cercetarii, la nivel european, 40% dintre persoanele care cauta o proprietate o fac impreuna cu partenerul, iar 25% singuri. Cel mai mare procent, in acest sens, este in Spania, unde 60% din cei care doresc o casa sunt cuplu. Pe locul al doilea este Romania, unde procentul este de 55%, iar in Franta este de 31%. La polul opus se afla Turcia, unde doar 14% dintre cei care cumpara o casa sunt intr-un cuplu.

Pe de alta parte, 76% dintre cei care cauta o casa au avut, pana la acel moment, o proprietate sau macar o locuinta inchiriata.

RE/MAX Europa a realizat acest studiu pe un esantion reprezentativ de 8.000 de respondenti din 16 tari europene, printre care: Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elvetia, Turcia si Olanda.

RE/MAX este lider mondial in real-estate, fiind franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, infiintata in 1973 in Denver, are in prezent peste 100.000 de agenti afiliati in birouri aflate in circa 100 de tari din intreaga lume. in Europa, RE/MAX este prezent in 33 de tari, cu peste 1.600 birouri si 15.000 de agenti.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii