A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817685.0111.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studiu: 42% dintre parinti nu se regasesc in lista de prieteni a copiilor lor, pe retelele de socializare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-07-2016, ora 17:09

Studiu: 42% dintre parinti nu se regasesc in lista de prieteni a copiilor lor, pe retelele de socializare

Articol de Madalina Irimia
Aproape jumatate dintre parinti (42%) nu se regasesc in lista de prieteni a copiilor lor, pe retelele de socializare, iar unul din trei parinti (31%) este de parere ca internetul ii izoleaza de copii, reiese din rezultatele unei noi cercetari efectuate de Kaspersky Lab si iconKids & Youth.

Conform datelor, daca, in trecut, parintii erau prima varianta la care apelau copiii in cautare de raspunsuri sau sfaturi, unul din patru parinti (23%) respondenti afirma ca, la ora actuala, copiii prefera sa intre online decat sa i se adreseze.

Studiul a aratat, de asemenea, ca aproape jumatate (42%) dintre parinti nu sunt in lista de prieteni a copiilor lor, pe retelele de socializare, in timp ce pentru unul din cinci parinti (18%), motivul ar fi jena pe care copiii ar simti-o.

In acelasi timp, 21% dintre parinti si 22% dintre copii sustin ca internetul poate cauza tensiuni in familie, iar unul din trei parinti crede ca internetul ii izoleaza de copii.

Pe de alta parte, sondajul Kaspersky Lab si iconKids & Youth releva faptul ca doua treimi dintre familiile participante la studiu au spus ca folosesc in comun un computer.

'Prin urmare, 31% dintre parinti se plang ca al lor copil a stricat ceva la dispozitivul conectat sau l-a infectat cu un virus in timp ce era online (30%), iar un sfert (24%) au fost nevoiti sa plateasca ceva ce a comandat sau descarcat copilul. Similar, 13% dintre copii isi acuza parintii ca au stricat un aparat, iar 16% se plang ca parintii lor le-au sters, din greseala, informatii de-ale lor', noteaza sursele citate.

Cercetarea, care a avut in vedere peste 3.700 de familii din sapte tari, ofera informatii despre modul in care lumea digitala schimba dinamica familiei traditionale.

Kaspersky Lab este o companie globala de securitate cibernetica, fondata in anul 1997, ce are in portofoliu mai bine de 400 de milioane de utilizatori individuali, precum si 270.000 de companii client.

iconKids & Youth este una dintre agentiile de top din Europa, pe segmentul de cercetare privind copiii si tinerii, fondata in anul 1996. Echipa de cercetatori a companiei realizeaza, anual, aproximativ 150 de studii de specialitate.

European Schoolnet (EUN) reprezinta o retea formata din 30 de ministere ale Educatiei dn Europa, cu sediul la Bruxelles.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii