A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829646.3696.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studentii de astazi vor putea lucra in domenii care nu exista inca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2016, ora 11:03

Studentii de astazi vor putea lucra in domenii care nu exista inca

Articol de Cristian Amariei
Conform unui nou raport, studentii acestei generatii si-ar putea alege locuri de munca mult mai neobisnuite decat cele actuale.

De la proiectant de corpuri umane pana la ghid turistic in jurul galaxiilor sunt doar cateva dintre job-urile viitorului.

Doar 10% dintre studentii care si-au ales deja carierele cred ca acestea vor exista peste 10 ani, conform Microsoft si Future Laboratory care au produs ,,Locurile de munca ale viitorului''. In raport sunt prezise ca viitoare locuri de munca designer pentru realitate virtuala, ingineria robotica sau expert in comunicarea vizuala.

,,In timp ce aceste locuri de munca par scoase dintr-un film SF, sunt indicatori ai schimbarilor pe care le vedem astazi,'' a declarat Ryan Asdourian, de la Microsoft.

In cadrul cercetarii, s-a prezis ca doua treimi din studentii actuali vor lucra in domenii care nu exista astazi, in cadrul raportului sunt oferite detalii despre abilitatile necesare noii industrii. Steve Tooze, de la Future Laboratory, a declarat: ,,Schimbarile tehnologice, insecuritatea economica si transformarile sociale distrug vechile locuri de munca, prin acest fapt este foarte greu sa stim ce competente sunt necesare pentru un viitor loc de munca bine platit''.

Dezvoltarea realitatii virtuale si a celei augmentate presupune ca forta de munca viitoare va trebui sa utilizeze noi instrumente, munca fiind integral digitala.

In timp ce modificarea genetica, ADN-ul sintetic si cresterea in laborator a culturilor de celule stem devin realitate, urmatorul pas este proiectarea unui corp uman.

,,In urmatoarele decade vom asista la o noua revolutie tehnologica, de fapt o noua revolutie industriala, care va deschide noi oportunitati de cariera in industriile care sunt la inceput'', a mai spus Steve Tooze.

Iata cateva dintre job-urile viitorului:

Designer pentru incaperi virtuale. Conform raportului, milioane de oameni vor lucra si invata in incaperi virtuale, iar in viitor va fi un loc in care designeri vor putea proiecta aceste noi lumi.

Avocat pentru etica tehnologica: Modul in care vom interactiona cu masinile autonome, modul in care vom utiliza inteligenta artificiala vor necesita indrumarea etica de catre niste specialisti.

Strategul pentru salbaticire: in timp ce multe specii se domesticesc, ecologistii doresc sa reintroduca speciile native, precum lupii si elanii, in regiunile in care acestea au fost extinse.

Sursa: decopera.ro
     
Tag-uri: viitor, joburi, studenti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii