A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661768.4726.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studentii care petrec ore in sir online sau la telefon invata mai prost
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-12-2013, ora 11:00

Studentii care petrec ore in sir online sau la telefon invata mai prost

Articol de Madalina Irimia

"Exista studenti care te privesc in ochi, la curs, in timp ce scriu SMS-uri sub pupitru”, a spus Andrew Lepp, profesor la Universitatea americana Kent din Ohio, unul dintre autorii studiului.

Studentii care petrec zilnic ore in sir online, scriu mereu SMS-uri sau vorbesc mult la telefon sunt mai agitati, mai putin fericiti si iau note mai proaste. Este rezultatul unui studiu realizat la Universitatea americana Kent, din Ohio, relateaza Stirile TVR.

La studiu au participat 536 de studenti si au fost alesi pentru ca fac parte din prima generatie care a crescut folosind noile tehnologii de comunicare.

Cercetatorii au constatat ca sunt doua categorii de studenti: cei care folosesc noile tehnologii in limite normale, si cei care sunt total dependenti de telefon sau internet.

Sunt studenti care te privesc in ochi, la curs, in timp ce scriu sms-uri sub pupitru", a spus Andrew Lepp, unul dintre autorii studiului.

Profesorul a constatat, de-a lungul anilor, ca acesti tineri au rezultate mai slabe la scoala decat cei care nu folosesc telefonul mobil in timpul cursurilor.

Unii dintre participantii la studiu au marturisit ca se simt epuizati dupa o zi in care trimit zeci de mesaje si ca se simt constransi sa ramana tot timpul conectati la retelele sociale.

Andrew Lepp spune ca oamenii au nevoie de un timp pe care sa-l petreaca singuri, sa se detaseze de factorii zilnici de stres intr-un fel care sa nu implice media electronice.

Foto: sinqeriteti.com

     
Tag-uri: studenti, telefon, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii