A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662473.4643.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Strugurii - elixirul tineretii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2015, ora 08:55

Strugurii - elixirul tineretii

Articol de Madalina Irimia
La debutul toamnei, tot mai multe persoane se plang ca nu se simt bine. De vina sunt si temperaturile scazute, si ziua mai scurta, dar si terminarea vacantei.

Ei bine, zilele ploioase se pot indulci daca beti must. Licoarea din struguri energizeaza organismul. in cele ce urmeaza va prezentam o pledoarie pentru must, dar si 3 retete cu struguri.

Va amintiti ca in copilarie supararea ca s-a terminat vacanta de vara, se anula la culesul la vie si la zdrobitul mustului. Seva strugurilor inca incarcata de razele soarelui racoreste si alina setea, foamea, dar si pofta de dulce. Mustul stimuleaza imunitatea organismului si contine vitaminele A, B 1, B2, minerale.

De asemenea, este recomandat si celor ce prezinta stari de apatie, celor de sufera de retentie de apa. De asemenea, stimuleaza sistemul nervos. Mustul se foloseste si ca adjuvant sau tratament pentru tulburari de nutritie, tulburari ale ficatului, stari alergice, bolile caior respiratorii (laringite cronice si tuberculoase), anemie, rahitism, astenie. Ce presupune o cura cu must? in prima zi se bea inainte de masa un pahar de must, apoi a doua zi, doua, cantitatea se mareste cu un pahar pe zi pana se ajunge la un litru jumatate.

Inlocuitor pentru micul-dejun

Daca v-ati alaturat de clasicul mic dejun format din omleta, bacon si legume, puteti profita de aceasta perioada a anului, iar prima masa a zilei sa constea in 4 strugurasi zdrobiti cu blenderul. Este ideal sa consumati si coaja strugurilor – este plina de vitamine. Veti constata ca o cana va va tine de foame pana la ora panzului. Daca aveti la indemana puteti pune in blender si cativa samburi de nuci.

Elixir al tineretii

Cine se afla pe lungul si inca nebatatoritul drum al tineretii fara batranete, cu siguranta a auzit si probabil a si incercat cosmeticele cu resveratrol – puternicul antioxidant cu efecte anti-aging prezent in strugurii negri. Asadar, o cura cu must din struguri rosii ajuta la pastrarea sanatatii celulare, vitaminizeaza si mineralizeaza. De asemenea, puteti prepara din cateva boabe de struguri rosii zdrobite si o masca pentru fata. Se lasa 5 minute si se clateste cu apa.

Atentie!

Chiar daca mustului i se mai spune: lapte vegetal, elixir al tineretii etc, licoarea din struguri nu este recomandata oricui – diabeticilor spre exemplu. De asemenea, nu se recomanda celor care au probleme cu stomacul – continutul bogat in tanin al mustului irita mucoasa intestinala. A se lua in calcul si efectul purgativ puternic al mustului.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii