A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737440741.6881.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Stresul ne poate AFECTA mai mult decat credem. Ce probleme de sanatate sunt cauzate de aceasta stare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-03-2016, ora 10:52

Stresul ne poate AFECTA mai mult decat credem. Ce probleme de sanatate sunt cauzate de aceasta stare

Articol de Cristian Amariei
O echipa de cercetatori, condusa de Jonathan Godbout, profesor de neurostiinte la Universitatea din Ohio, a analizat relatia dintre expunerea prelungita la stres si pierderile de memorie pe termen scurt la cobai.

Oamenii de stiinta americani au obisnuit cobaii cu un labirint care avea o iesire, apoi i-au expus la vizite repetate ale unui cobai mai mare si agresiv. Cei care au fost nevoiti sa se confrunte cu intrusul in mod repetat au avut dificultati in a-si aminti locatia iesirii, in timp ce cobaii care nu erau stresati au gasit-o cu usurinta, informeaza CSID.

Problema s-a rezolvat in 28 de zile, dar pana atunci, cobaii au au prezentat semne de anxietate, ca simptom al comportamentului depresiv.

Incapacitatea de a-si aminti a coincis cu schimbari masurabile in creierului cobailor. Celulele sistemului imunitar au aparut in creierului cobailor stresati, indicand inflamatia ca raspuns al sistemului imunitar la stres.

Mai mult, analiza hipocampusului a dezvaluit un deficit in dezvoltarea de neuroni noi la o perioada de 10 - 28 de zile dupa ce perioada stresanta a luat sfarsit.

"Celulele sistemului imunitar provin de la maduva, iar acestea pot migra catre zone ale creierului asociate cu activitatea neuronala ca raspuns la stres", a explicat John Sheridan, director Institutul pentru Cercetare Medicala Comportamentala din Ohio.

Experienta de a fi dominat in mod constant de un cobai alfa si infrangerea reprezinta un tipar familiar pentru persoanele care traiesc cu stres cronic.

Oamenii de stiinta spera ca o mai buna intelegere a stresului si a problemelor cognitve poate contribui la crearea unor strategii pentru cei care se confrunta cu anxietate, depresie si probleme precum stresul post traumatic.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: stres, afectuni, probleme
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii