A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815804.0122.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Stephen Hawking avertizeaza ca rasa umana este in pericol de disparitie. „Istoria noastra este o istorie a stupiditatii!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-10-2016, ora 09:07

Stephen Hawking avertizeaza ca rasa umana este in pericol de disparitie. „Istoria noastra este o istorie a stupiditatii!”

Articol de Madalina Irimia
In timpul unei conferinte sustinute la Universitatea Cambridge, Stephen Hawking a facut o afirmatie indrazneata cu privire la inteligenta artificiala, fiind de parere ca ori va reprezenta cea mai buna inventie, ori cea mai rea.

Aceasta conferinta a celebrat deschiderea Centrului Leverhulme, care se va ocupa de studierea inteligentei viitorului, unde nume mari ale stiintei vor incerca sa gaseasca raspunsul unor intrebari cu privire la roboti si la inteligenta artificiala a viitorului.

Cele mai semnificative cuvinte ale lui Stephen Hawking au fost urmatoarele: "Ne-am petrecut foarte mult timp studiind istoria, care, sa recunoastem, este o istorie a stupiditatii. Asa ca este o schimbare binevenita faptul ca oamenii studiaza, in schimb, viitorul inteligentei artificiale. " Cu toate acestea, savantul este ingrijorat cu privire la metodele viitoare ale acestui tip de inteligenta, fiind de parere ca acest fenomen va duce la degradarea si disparitia rasei umane.

Mai mult, in viziunea sa, mecanismele autonome vor putea, intr-o zi, sa actioneze impotriva oamenilor, dar, cu toate acestea, in ceea ce priveste tehnologia, este de parere ca aceasta va putea fi ajutata de catre aceste mecanisme. "Probabil, cu noua tehnologie care va aparea vom putea inlatura problemele lumii in care traim, precum saracia sau bolile'", a afirmat acesta.

Directorul acestui centru are o alta parere, si anumea cea care sustine faptul ca masinile viitorului reprezinta o tema majora a secolului nostru, iar provocarea ca vor asigura o utilizare benefica a posibilitatilor lor este cea cu care se confrunta toti savantii. Insa, o problema reala consta in ideea ca, prin implementarea inteligentei artificiale, oamenii nu vor mai cauta solutii la problemele lor, nu vor mai avea o gandire critica, inovativa, responsabila, caci tehnologia va face toate aceste lucruri in locul lor, ceea ce este extrem de ingrijorator pentru rasa umana.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii