A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661954.8651.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Statul ia decizii in locul mamelor. De la 1 martie nasterile prin cezariana nu se mai deconteaza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2014, ora 13:03

Statul ia decizii in locul mamelor. De la 1 martie nasterile prin cezariana nu se mai deconteaza

Articol de Madalina Irimia

Incepand din luna martie a acestui an, doar nasterile naturale si cezariana de urgenta vor mai fi decontate de stat. Anuntul a fost facut acum cateva zile, atunci cand Ministerul Sanatatii a prezentat noul pachet de servicii medicale de baza.

Potrivit Gandul, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii dr. Adrian Pana a lansat vestea in cadrul unei conferinte de presa, unde alaturi de ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat publicarea pe site-ul institutiei a pachetului de baza de servicii medicale. "Niciun serviciu medical la cerere nu va fi inclus. Acesta este si cazul cezarianei. Acest tip de nastere se va deconta de stat doar medicul considera ca este necesara si nu pacienta", a precizat dr. Pana pentru Gandul.

Ministrul Nicolaescu a adaugat totusi ca "Nasterea va fi inclusa atat in pachetul de baza de servicii medicale, cat si in pachetul minim de servicii medicale - destinat persoanelor neasigurate", conform Gandul. E vorba despre nasterea naturala si cezarienele de urgenta, care raman deci in continuare decontate de stat.

Nasterile naturale, in declin

Nasterea prin cezariana la cerere se pare a devenit tot mai frecventa in Romania in ultimii ani, desi reprezentantii Ministerului Sanatatii recunosc ca nu au statistici foarte recente. Ultimele date oficiale sunt din 2009 cand, potrivit Mediafax, numarul de cezariene era de 63.680, fata de 47.255 in anul 2005, la un numar similar de nasteri.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: depici.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii