ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-11--0001, ora 00:00

Statuia Barbatului, ridicata in Bucuresti?

Articol de Cristian Amariei

O statuie reprezentativa pentru barbatii romani ar putea fi ridicata in Bucuresti, de Ziua Barbatului (5 mai), evenimentul urmand sa fie sarbatorit si prin recitaluri sustinute de Heaven, Connect-R, Vunk, Sistem si Voltaj, in Parcul "Lumea Copiilor" din Capitala.

Organizatia Barbatilor din Romania a votat pana in prezent 833 de hotarari care vor intra in "Cartea Galbena", "o constitutie a barbatilor romani", potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

In topul celor mai votate legi ale barbatilor se afla, in acest moment, urmatoarele: "Barbatii merita statuie", "Orice barbat are dreptul la o zi pe saptamana in care poate face ce vrea", "Barbatii nu folosesc diminutive", "De Ziua Barbatului, femeile nu vor spune 'Nu'", "Ziua Barbatului e in fiecare zi".

Pana in prezent, hotararea potrivit careia barbatii romani merita statuie a fost votata de aproximativ 1.700 de barbati, plasandu-se pe primul loc in topul celor mai votate legi.

In acelasi timp, hotararea este una dintre cele mai neobisnuite legi din Cartea Galbena, fiind disputata online, pe pagina de Facebook a campaniei.

Daca hotararea potrivit careia barbatii romani merita sa li se ridice o statuie isi va mentine cele mai multe voturi pana pe 5 mai, de Ziua Barbatului, "monumentul" va fi ridicat in cadrul manifestarilor organizate in Bucuresti cu acest prilej, au declarat reprezentantii Organizatiei Barbatilor din Romania.

"Faptul ca barbatii romani au votat hotararea potrivit careia ei merita sa le fie construita o statuie este, intr-adevar, un element interesant din punct de vedere social. Expresia este, mai degraba, asociata femeilor desi, dupa stiinta mea, nu exista o statuie a femeii romance.

Probabil ca aceasta hotarare provine din nevoia de recunoastere a meritelor masculine, de a spune ca noi, barbatii, suntem cineva", explica psihologul Ion Duvac.

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii