A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663969.5924.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Statistica alarmanta la nivel mondial. O persoana din trei sufera de malnutritie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2016, ora 08:58

Statistica alarmanta la nivel mondial. O persoana din trei sufera de malnutritie

Articol de Madalina Irimia
Obezitatea este tot mai prezenta in lumea contemporana, in timp ce malnutritia persista in tarile cele mai sarace si tinde sa devina norma, se arata in studiul Global Nutrition Report.

"O persoana din trei sufera de malnutritie", afirma Lawrence Haddad, copresedinte al grupului care a elaborat studiul. "Traim intr-o lume in care sa fii prost hranit este noua norma. Toti trebuie sa spunem ca acest lucru este inacceptabil", adauga cercetatorul asociat la International Food Policy Research Institute, citat intr-un comunicat de presa.
Cel putin 57 din cele 129 de tari luate in considerare prezinta niveluri ridicate atat de malnutritie - reflectate in intarzieri in crestere si anemie -, cat si obezitate si exces de greutate la varsta adulta, arata raportul.

Mai mult, numarul copiilor sub cinci ani supraponderali se apropie in prezent de numarul celor care au o greutate prea mica fata de inaltime. In plus, obezitatea si excesul de greutate progreseaza in fiecare regiune din lume, reprezentand "o provocare colosala" practic in fiecare tara.

Malnutritia este cauza a aproape jumatate din decesele inregistrate in randul copiilor de sub cinci ani. Asociata cu regimuri alimentare neadaptate, ea constituie primul risc de sanatate publica, conform raportului.

"Am pornit prost in atingerea obiectivelor in materie de nutritie", apreciaza raportul. Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a introdus printre obiectivele sale de dezvoltare durabila in 2015 sa puna capat oricarei forme de malnutritie pana in 2030. Insa scaderea nivelului anemiei este atat de lenta incat obiectivul va putea fi atins doar in 2130 in loc de 2030.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: raport, malnutritie, onu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii