ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2013, ora 14:46

Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cum dormi

Articol de Madalina Irimia

Somnul, la fel ca si alimentatia si activitatea fizica, este un factori determinant al sanatatii si starii de bine. Un studiu realizat in SUA a scos in evidenta conexiunile care exista intre modul de alimentatie si regimul de somn, cu potentiale consecinte importante asupra sanatatii.

Cercetatorii specializati in studiul somnului au inceput sa studieze, in ultimii ani, legatura dintre modul in care dorm oamenii si excesul ponderal, deoarece mai multe studii au aratat ca un numar insuficient de ore de somn poate avea drept consecinta cresterea in greutate, mergand pana la obezitate.

Un studiu recent, realizat la Universitatea Pennsylvania, arata, pentru prima data, ca anumiti nutrienti sunt asociati cu o anumita durata a somnului si ca persoanele care au dieta cea mai variata au si somnul cel mai sanatos.

Cu toate ca multi dintre noi isi dau seama ca exista o legatura intre ceea ce mancam si modul in care dormim, au existat foarte putine studii stiintifice care sa fi cercetat aceasta corelatie, mai ales in situatii de viata obisnuite”, a explicat psihiatrul Michael A. Grandner, din cadrul Center for Sleep and Circadian Neurobiology al Universitatii Pennsylvania.

Integral pe descopera.ro

Foto: tiptoptens.com

     
Tag-uri: somn, mancare, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii