A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662182.5187.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spune adio zaharului! Foloseste indulcitori naturali
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2015, ora 10:16

Spune adio zaharului! Foloseste indulcitori naturali

Articol de Madalina Irimia
O auzim din ce in ce mai des, insa putini dintre noi chiar luam masuri sa reducem consumul de zahar, acest dusman al sanatatii si siluetei noastre.

Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi, chiar daca nu sub forma unor prajituri sau bomboane, au un continut exagerat de mare de zahar care, desi este specificat pe eticheta, nu ne atrage atentia in mod deosebit.

Avand in vedere ca doza zilnica recomandata de zahar este de 50 de grame pe zi, in ultimul deceniu oamenii s-au obisnuit sa consume cel putin dublul acestei cantitati, prin intermediul bauturilor racoritoare, energizante, biscuiti, batoane de cereale sau chiar a banalului ketchup.

Chiar daca nu poti renunta de tot la zahar, ai cateva alternative pentru a te indulci sanatos, mai exact o lista de 5 indulcitori naturali:

Mierea

Este un substitut extraordinar pentru zahar, este o sursa pretioasa de vitamine si minerale si detine importante proprietati antioxidante, antiseptice, energizante si regenerante.

Numeroase studii stiintifice atesta proprietatile antioxidante deosebite ale mierii si concluzioneaza: persoanele care consuma circa 10 lingurite de miere pe zi, timp ce cel putin o luna, isi reduc cu 3,3% procentul de colesterol din corp.

Cum o poti folosi: in cazul prajiturilor, in locul unei cani de 200 grame de zahar adauga trei sferturi de cana cu miere si da cuptorul la o temperatura mai mica.

Siropul de artar

Are foarte putine calorii si o concentratie mare de minerale, precum mangan si zinc.
Trebuie sa fiti atenti insa la eticheta acelor asa-numite siropuri de artar aromate, care sunt mai ieftine, au in compozitie sirop de fructoza, zahar si alti indulcitori artificiali si numai 3%, sau chiar mai putin, sirop de artar pur.

Nectarul de agave

Este un indulcitor extrem de dulce, cu 50% mai multe calorii decat zaharul (dar si cu 50% mai dulce decat zaharul), insa acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze pentru ca daca va hotarati sa il folositi in detrimentul zaharului, veti utiliza o cantitate mult mai mica pentru obtinerea aceluiasi rezultat.

Trebuie avut grija totusi sa nu existe excese pentru ca 90% din compozitia nectarului de agave este fructoza, care poate conduce la rezistenta la insulina si aparitia diabetului.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii