A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663988.8484.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spune "adio" picioarelor grele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2013, ora 16:42

Spune "adio" picioarelor grele

Articol de Madalina Irimia

Senzatia de picioare grele, tensiunea, umflarea gambelor, toate incep sa iti dea batai de cap? Mai mult decat oricand, in sezonul cald picioarele tale au nevoie de grija si atentie. Iata cum te ajuta plantele sa vii de hac tuturor problemelor.

Vita de vie rosie fortifica vasele de sange

In plus, mareste rezistenta vaselor capilare, trateaza varicele si imbunatateste sistemul circulator al membrelor inferioare. Ii poti folosi frunzele fie sub forma de decoct pentru baile locale, fie sub forma de ceai, care se prepara foarte usor: nu trebuie decat sa oparesti o lingurita de frunze uscate cu 250 ml apa fierbinte, sa lasi 10 minute la infuzat, apoi sa strecori. Ca sa aiba efectul dorit, trebuie sa bei 3-4 cani de ceai pe zi, timp de o luna.

Tinctura de arnica alunga durerea

Senzatia de durere poate sa persiste destul de mult si iti poate crea disconfort toata ziua. Daca simti ca nici seara nu scapi de ea, umple un lighean cu apa calda, adauga 15 g de tinctura de arnica si relaxeaza-ti picioarele 10 minute in acest amestec. Baia va stimula circulatia periferica si va alunga durerea, caci tinctura are actiune antiinflamatoare si antispastica, asa ca e de mare ajutor celor ce petrec mult timp in picioare.

Ginko biloba are actiune vasoprotectoare

Folosita cu precadere in medicina traditionala chinezeasca, planta e o sursa bogata de antioxidanti si un tonic excelent pentru sistemul sanguin, avand efecte miraculoase in normalizarea circulatiei sangelui. O gasesti fie sub forma de ceai, fie ca tinctura, ori sub forma de comprimate. Ceaiul se prepara la fel ca si in cazurile anterioare: o lingurita de planta maruntita la o cana de apa. Doua cani pe zi sunt suficiente.

Chiparosul imbunatateste circulatia

Masajele cu uleiuri esentiale raman remedii sigure pentru alungarea rapida a durerilor, pentru revigorare si redarea starii de confort. Uleiul de chiparos se regaseste in topul celor mai apreciate remedii pentru picioarele cu probleme, caci decongestioneaza zonele umflate, are efect benefic in cazul varicelor si relaxeaza. In plus, fluidizeaza circulatia sangelui si creste rezistenta peretilor vaselor sanguine.

Nu il folosi direct pe piele, ci amesteca 5 picaturi cu 100 ml ulei de masline si maseaza circular de la talpi spre genunchi.

Radacina de urzica combate sindromul picioarelor grele

Remediul este usor de pus in practica acasa si da rezultate aproape instantaneu. Pune o cana de apa fiarta peste o lingura de radacina maruntita si lasa 10 minute la infuzat. Dupa ce s-a racit, toarna ceaiul intr-un lighean cu apa calda si tine-ti picioarele in acest amestec pana se raceste apa.

Sulfina tonifica vasele capilare

Mentine sanatatea vaselor de sange prin imbunatatirea elasticitatii acestora, fluidizarea sangelui, prevenirea flebitelor si tonifierea peretilor venosi. Flavonoizii continuti o transforma intr-un remediu cu excelente proprietati antiinflamatoare si protectoare. Ofera cele mai bune rezultate atunci cand este folosita intern, sub forma de infuzie: opareste o lingura de flori uscate in 250 ml apa, lasa la infuzat, apoi strecoara. Bea doua cani de ceai pe zi.

Sursa: unica.ro

Foto: lyla.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii