A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661632.3665.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spirulina, super-alimentul pe care trebuie sa il introduci in alimentatie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2015, ora 10:14

Spirulina, super-alimentul pe care trebuie sa il introduci in alimentatie

Articol de Madalina Irimia
Spirulina este o alga marina 100% naturala si prezinta importante calitati nutritive, motiv pentru care de-a lungul timpului a constituit un aliment de baza pentru populatii renumite prin longevitatea si sanatatea lor.

Iata 3 motive pentru care spirulina trebuie sa faca parte din regimul tau alimentar:

Ofera de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii, ceea ce face din aceasta alga un aliat imbatabil impotriva radicalilor liberi, care cauzeaza imbatranirea celulara si care favorizeaza aparitia multor probleme de sanatate.

Antioxidantii din spirulina au rolul de a intari sistemul imunitar, imbunatatesc digestia, reduc senzatia de oboseala, au efect detoxifiant, cresc nivelul de energie, controleaza apetitul, mentine functiile cardiovasculare, reduc inflamatiile din corp si pot fi de mare folos celor care sufera de alergii.

Este bogata in proteine, fiind de mare ajutor persoanelor care doresc sa iti dezvolte si sa-si mentina musculatura, dar si vegetarienilor, carora refuzul de a manca alimente de origine animala ii poate priva de necesarul de proteine.

Spirulina detine in proportie de 85-95% proteine usor de digerat, ceea ce o situaza imediat dupa ou in topul alimentelor cele mai bogate in proteine.

Faptul ca proteinele sunt usor digeralbile fac din spirulina un aliment indicat persoanelor care sufera de absorbtie intestinala defectuoasa sau celor cu tulburari digestive.

De asemenea, cand este administrata copiilor care sufera de malnutritie, spirulina este mai eficienta chiar si decat laptele din punct de vedere nutritional, petnru ca acidul lactic poate impiedica absorbtia si digestia substantelor nutritive.

Spirulina, cocteil de vitamine si nutrienti

Aminoacizii si grasimile nesaturate din compozitia spirulinei ajuta la buna functionare a organsimului, iar vitamina B12 poate stimula producerea de celule rosii, care asigura transportul eficient al sangelui.

De asemenea, fierul si fibrele fac din acest aliment unul ideal pentru persoanele aflate la regim, pentru ca ofera energie si confera senzatia de satietate, tinand la distanta poftele alimentare.

Spirulina poate fi consumata sub forma de pudra, care are culoarea verde inchis sau albastru-verzui, in smoothie-uri, sucuri naturale, apa etc.

Deoarece nu are un gust tocmai placut, incepatorii ar putea respinge ideea de a lua astfel de suplimente, insa daca sunt amestecate cu o bautura racoritoare, de preferat suc proaspat de fructe, rece, acestia se vor obisnui rapid si vor vedea ca efectele benefice intrec orice gust respingator.

Exista totusi si contraindicatii, iar acestea sunt indreptate spre bolnavii de hiperparatiroidism, cei cu alergii severe la fructe de mare sau alge si celor care prezinta febra excesiv de ridicata.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Tania,  29.02.2016 12:42

Într-adevăr, spirulina are super multe de oferit corpului. Iau dimineaţa cu apă şi mă simt grozav: http://www.dietapentrutine.ro/2016/02/23/spirulina-suplimentul-alimentar-cu-beneficii-uimitoare-pentru-organism/

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii