STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
08-05-2015, ora 09:07
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Sparanghelul - beneficii si preparare
Articol de Cristian Amariei Sparanghelul a inceput sa fie cultivat in anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei. Metoda de preparare a sparanghelului se regaseste in cea mai veche carte de bucate, De re coquinaria, scrisa de gastronomul Marcus Gavius Apicius.
De asemenea, imparatul Augustus Octavian Cezar este cunoscut pentru inventarea expresiei „velocius quam asparagi conquantur” (mai repede decat fierberea sparanghelului), asociata actiunilor de scurta durata, initiate brusc, rapid.
In prezent, sparanghelul creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud. In Europa, sezonul de recoltare dureaza din aprilie pana la finalul lunii iunie.
In prezent creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud. in Europa, sezonul de recoltare dureaza din aprilie pana la finalul lunii iunie.
Sparanghelul - beneficii si preparare
Avand efect de anti-imbatranire, anti-inflamator si chiar afrodisiac, sparanghelul este cu adevarat un aliment deosebit.
Sparanghelul contine numerosi nutrienti, unii dintre ei avand proprietati anti-imbatranire si protejand impotriva cancerului, pietrelor la rinichi si durerilor articulare.
Provenind din familia Liliaceae (alaturi de ceapa, praz si usturoi), sparanghelul are un numar scazut de calorii si nu contine grasimi. Este o sursa importanta de vitamina C, K acid folic, potasiu si mangan.
Continuarea pe csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email