A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833476.5222.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sparanghelul - beneficii si preparare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-05-2015, ora 09:07

Sparanghelul - beneficii si preparare

Articol de Cristian Amariei
Sparanghelul a inceput sa fie cultivat in anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei. Metoda de preparare a sparanghelului se regaseste in cea mai veche carte de bucate, De re coquinaria, scrisa de gastronomul Marcus Gavius Apicius.

De asemenea, imparatul Augustus Octavian Cezar este cunoscut pentru inventarea expresiei „velocius quam asparagi conquantur” (mai repede decat fierberea sparanghelului), asociata actiunilor de scurta durata, initiate brusc, rapid.

In prezent, sparanghelul creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud. In Europa, sezonul de recoltare dureaza din aprilie pana la finalul lunii iunie.

In prezent creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud. in Europa, sezonul de recoltare dureaza din aprilie pana la finalul lunii iunie.

Sparanghelul - beneficii si preparare

Avand efect de anti-imbatranire, anti-inflamator si chiar afrodisiac, sparanghelul este cu adevarat un aliment deosebit.

Sparanghelul contine numerosi nutrienti, unii dintre ei avand proprietati anti-imbatranire si protejand impotriva cancerului, pietrelor la rinichi si durerilor articulare.

Provenind din familia Liliaceae (alaturi de ceapa, praz si usturoi), sparanghelul are un numar scazut de calorii si nu contine grasimi. Este o sursa importanta de vitamina C, K acid folic, potasiu si mangan.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii