A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834404.2492.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spania: Politia a arestat opt presupusi militanti islamisti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2015, ora 15:02

Spania: Politia a arestat opt presupusi militanti islamisti

Articol de Cristian Amariei
Politia spaniola a arestat vineri dimineata opt presupusi militanti islamisti care planuiau atacuri in Spania si recrutau luptatori pentru a fi trimisi sa lupte in Siria si Irak alaturi de jihadisti, a anuntat Ministerul de Interne de la Madrid, relateaza Reuters. In prezent sunt efectuate cercetari in patru zone: Barcelona, Girona (nord-est), Ciudad Real si Avila (centru).

Guvernul spaniol a lansat o ampla campanie de neutralizare a activitatilor militantilor islamisti dupa actiunile teroriste din 7 — 9 ianuarie de la Paris, unde un atac la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si o luare de ostatici la un magazin evreiesc s-au soldat cu 20 de morti, inclusiv autorii — fratii Said si Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly.

Luand in calcul actiunea de vineri dimineata, politia spaniola a arestat de la inceputul anului 21 de persoane avand legatura cu activitati islamiste, aproape jumatate din numarul inregistrat anul trecut.

In urma cu trei zile, Spania a anuntat arestarea a doi presupusi jihadisti in enclava Ceuta, din nordul Marocului, suspectii apartinand unei celule ''pregatite sa loveasca'' pe teritoriul spaniol. Politia a desfasurat la primele ore ale diminetii zilei de marti o operatiune soldata cu arestarea in Ceuta a doi presupusi jihadisti, care faceau parte dintr-o celula deplin pregatita sa loveasca pe teritoriul national, conform unui comunicat al Ministerului de Interne spaniol.

In ultimele luni, Spania a dezmembrat mai multe retele de recrutare pentru gruparea Statul Islamic, in special in enclavele spaniole Melilla si Ceuta, singurele frontiere terestre dintre Europa si Africa.

Conform autoritatilor de la Madrid, aproximativ 100 de spanioli s-ar fi alaturat militiilor jihadiste din Irak si Siria, cifra relativ scazuta in raport cu miile de francezi, britanici si germani ajunsi in cele doua tari din Orientul Mijlociu unde gruparea Statul Islamic controleaza zone intinse.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii