A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819091.4045.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spalatul vaselor, forma de meditatie cu reale beneficii mentale (studiu)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2015, ora 10:22

Spalatul vaselor, forma de meditatie cu reale beneficii mentale (studiu)

Articol de Madalina Irimia
Spalatul manual al vaselor poate fi considerat o forma de meditatie cu reale beneficii mentale. O echipa de cercetatori de la Universitatea de stat Florida s-a intrebat in ce masura spalatul veselei poate fi apreciat ca "o practica contemplativa informala", susceptibila sa induca o stare care sa asocieze emotia si atentia, relateaza passionsante.be.

Altfel spus, cercetatorii au pus problema daca activitatea respectiva constituie o forma de meditatie. Au fost realizate teste pe tineri adulti, dintre care unii au fost plasati intr-o asemenea conditie psihologica incat sa abordeze spalatul vaselor intr-un spirit pozitiv, iar ceilalti au efectuat aceeasi activitate fara o pregatire deosebita. Fiecare a spalat circa 20 de farfurii. Participantii care trecusera la spalatul vaselor cu zel si convingere au afirmat ca resimt o imbunatatire a impresiilor "bune" (creativitate, inspiratie, relaxare), simultan cu o scadere a senzatiilor negative (stres, nervozitate, tensiune). in grupul de persoane care nu a fost supus inainte unei pregatiri aparte, rezultatele au fost mult mai aleatorii.

Cercetatorii arata ca "aceste observatii sugereaza faptul ca meditatia poate fi practicata prin activitati zilnice foarte diverse si cu un real beneficiu, cu conditia ca angajarea sa fie cu intentie", adica spalatul vaselor sa fie considerat un moment de placere si de destindere, parcurs fara graba si armonizand respiratia cu gandurile si gesturile. Cine nu da crezare concluziilor studiului poate incerca.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii