ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-05-2014, ora 13:53

Sotia lui Dragnea, Bombonica Dragnea, SCAPA DE ANCHETA DE EVAZIUNE

Articol de Cristian Amariei

Bombonica Dragnea, sotia vicepremierul Liviu Dragnea, a scapat de dosarul in care era cercetata pentru evaziune fiscala. Magistratii Parchetului General sustin ca nu exista suficiente probe care sa confirme vinovatia acesteia. In 2011, ANAF sesiza procurorii in legatura cu un presupus prejudiciu de 7,5 milioane euro.

Numele Dragnea reapare in dosarele procurorilor. De aceasta data, acestia investigheaza afacerile dubioase ale sotiei sale, Bombonica Dragnea. Ancheta a fost deschisa in aceasta primavara, scrie Evenimentul Zilei, cand Fiscul a fost sesizat cu privire la evaziunea fiscala de la Hotelul Turris, din Turnu Magurele, controlat de Bombonica Dragnea. Prejudiciul se ridica, potrivit procurorilor, la 31,2 milioane de lei.

Afacerile dinTurnu Magurele ale familiei secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sunt cercetate de procurori, scrie Evenimentul Zilei.

Principala acuzatie adusa societatii conduse de sotia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controleaza Hotelul Turris de trei stele din oras, este neplata impozitului pe profit si a penalitatilor aferente, in valoare de 31,2 milioane de lei.

Evenimentul Zilei scrie ca problemele au inceput in ianuarie 2009, cand Adunarea Generala a Actionarilor a Hotelului Turris a decis transferul catre Bombonica Dragnea al cladirii hotelului si al terenului aferent pentru suma infima de 214.320 de lei. Potrivit EVZ, inspectorii fiscali au atras atunci atentia ca valoarea intregului complex este de peste 110 milioane de lei. Mai mult, procedura prin care Bombonica Dragnea a intrat in posesia cladirii nu ar fi fost cea corecta, scrie Evenimentului Zilei. Cladirea nu ii putea fi restituita Bombonicai pentru ca ea pur si simplu nu detinuse anterior hotelul, ci a devenit actionar prin cumparare de actiuni. Bombonica Dragnea are acum 98,62% din actiuni.

Inca din noiembrie anul trecut, Directia Generala a Finantelor Publice Teleorman a somat societatea sa-si achite datoriile la stat. La inceputul acestui an, Fiscul a trecut la executare silita.

Bombonica Dragnea a contestat deciziile la instantele din Teleorman, iar judecatorii locali au oprit executarea. Partea acuzata sustine ca la mijloc este o eroare a inspectorilor fiscali si ca nu ar trebui sa plateasca acest impozit urias.

Bombonica Dragnea detine 98,62% din actiunile la SC Hotel Turris SA. Firma a intrat in atentia Fiscului dupa ce a facut afaceri dubioase direct cu familia Dragnea, pentru a mari nejustificat cheltuielile firmei, scrie evz.ro.

Directia Generala a Finantelor Publice Teleorman a emis, in noiembrie 2011, o decizie de impunere pe numele societatii Hotel Turris, in valoare de 31, 2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro. Suma reprezenta impozitul pe profit care nu a fost platit - 17,6 milioane de lei si 13,6 milioane de lei alte accesorii aferente impozitului.

In luna ianuarie 2012, Fiscul a trecut la executare silita, a luat toti banii societatii gasiti in conturi, apoi le-au blocat. Hotel Turris a contestat deciziile la instantele din Teleorman, iar judecatorii locali au oprit executarea silita demarata de Fisc. Firma a contestat, fara succes, si la Curtea de Apel Bucuresti raportul ANAF si sustine ca la mijloc este o eroare a inspectorilor si ca nu ar trebui sa plateasca acest impozit urias, deoarece nu au avut profit din restituirea de capital.

Foto: ziare.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii