ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-08-2016, ora 15:10

Sorin Ovidiu Vintu, denunt bomba: Bogdan Olteanu mi-a cerut doua milioane de euro, unul pentru Tariceanu

Articol de Cristian Amariei
Sorin Ovidiu Vintu a recunoscut la DNA ca a dat un milion de euro mita pentru Calin Popescu Tariceanu. Potrivit Romania TV, mogulul a declarat procurorilor ca Bogdan Olteanu i-a cerut doua milioane: unul pentru el si unul pentru premierul de la acea vreme.

Sorin Ovidiu Vintu le-a povestit procurorilor despre intalnirea pe care a avut-o cu Bogdan Olteanu in Delta, la una dintre casele de vacanta pe care mogulul le detine. El a spus ca i-a cerut lui Bogdan Olteanu sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii, iar Olteanu i-ar fi cerut doua milioane de euro, unul pentru el, unul pentru Calin Popescu Tariceanu. Mai mult, Vintu spune ca a platit acesti bani, cash.

"Pe pontonul meu din fata hotelului Lebada a avut loc o discutie intre mine si domnul Bogdan Olteanu, discutie in cadrul careia i-am solicitat acestuia numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii. Domnia sa mi-a spus ca pentru asta trebuie sa ii dau doua milioane de euro: un milion pentru sine si un milion pentru domnul Calin Popescu Tariceanu, de a carui semnatura depindea aceasta numire. Dupa circa o saptamana i-am trimis prin intermediul lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii", a spus Vantu, potrivit dosarului intocmit de procurorii DNA.

Vintu a fost interceptat in acea vreme in baza unui mandat, iar procurorii au putut astfel sa afle ca acesta stabilea la telefon detaliile intalnirii cu Bogdan Olteanu. Tot din interceptari au aflat procurorii ca era o relatie de subordonare intre Liviu Mihaiu si SOV, Mihaiu nedorind sa fie guvernator al Deltei, deoarece avea un salariu mai mic decat cel de director in trustul lui SOV.

Discutie Liviu Mihaiu - SOV, potrivit interceptarilor:

Liviu Mihaiu: Facem, facem asa, iesim acum si prorata cand ies si baietii la anul in martie pe astea 8 lun mai ramane sa incasez cand ies si baietii.
Sorin Ovidiu Vintu: Nu!
Mihaiu: Pai, de ce nu? O sa-ti explic eu cand ne vedem, fraiere. Nu. Iesi acum la cat este, punct!
Mihaiu: - Da, ma, Sorinelu; dar eu pierd 8 luni.
Sorin Ovidiu Vintu: Nu pierzi, ma, nicio p..a, du-te dracu'! Faci cum iti spun eu.
Mihaiu: Da, bine, daca tu...
Sorin Ovidiu Vintu: Deci, ai iesit acuma, la cat este si cu asta basta! Astea sunt acte oficiale. punct!
Mihaiu: Bine, atunci nu mai vorbim.
Sorin Ovidiu Vintu: Bravo

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
CharlesLof,  27.08.2017 07:59

wh0cd530250 Cymbalta Cost

   
CharlesLof,  10.06.2017 18:44

wh0cd530250 Buspirone Buy Cytotec misoprostol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii