ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-09-2015, ora 08:54

Sorin Oprescu, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile. Primarul Capitalei a contestat masura

Articol de Madalina Irimia
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de luare de mita, au decis magistratii de la Tribunalul Bucuresti. Hotararea nu este definitiva, dar este executorie, astfel ca Oprescu a fost dus inapoi in Arestul Politiei Capitalei. Avocatul primarului general al Capitalei a declarat la iesirea de la instanta ca a depus deja contestatie.

Sorin Oprescu a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, chiar la miezul noptii, inainte de expirarea ordonantei de retinere pentru 24 de ore. Sorin Oprescu este acuzat de luare de mita. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost deja contestata de primarul general al Capitalei, prin avocati.

"La dosar sunt doar sustinerile denuntatorului, sustineri nereale, pe care nici macar DNA nu le-a luat in considerare cand a formulat acuzatiile. A dat o declaratie ampla in fata judecatorului, desi este nedormit de mai bine de 40 de ore, si a explicat tot ce trebuia, aratand cum crede domnia sa ca s-au petrecut lucrurile. Nu a fost prins in flagrant. Nu credem in razbunari sau teorii care nu au legatura cu actul de justitie. S-a formulat contestatie. inregistrarile de la dosar se refera la ceilalti 7 inculpati din cauza", a declarat avocatul lui Sorin Oprescu, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti.

In denuntul facut impotriva lui Sorin Oprescu se arata ca era o obisnuinta pentru primarul general al Capitalei sa ia mita.

In denunt se arata ca Sorin Oprescu a primit mita de noua ori in ultimele luni, sume cuprinse intre 20.000 si 30.000 de euro. Sorin Oprescu ar fi primit banii in locuinta sa de la Ciolpani si de multe ori nici macar nu se afla acolo cand persoanele de la care pretindea mita veneau sa aduca sumele cerute.

Acestia trebuiau sa aduca banii in pungi de cadouri, iar daca se intampla ca Sorin Oprescu sa-i primeasca personal le cerea celor care veneau cu sumele sa isi lase telefoanele mobile in alte camere decat cea in care aveau loc discutiile, care oricum erau foarte rare si laconice.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Sorin Oprescu este suspendat automat din functia de primar de catre prefect in cazul in care judecatorii decid arestarea sa preventiva, potrivit Legii administratiei publice locale, iar atributiile sale vor fi preluate de viceprimarul Cornel Pieptea (PNL) sau de viceprimarul Dan Darabont (PSD).

Cum majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti este detinuta de consilierii PNL, este foarte probabil ca acestia sa voteze pentru ca prerogativele functiei de primar general sa fie preluate de Cornel Pieptea.

Cornel Pieptea este viceprimar din decembrie 2014, dupa ce Gabriel Pirvu a fost gasit incompatibil de ANI. in perioada 2008-2012, Pieptea a fost deputat PNL.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: sorin oprescu, arest, dna, mita
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii