A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675037.115.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Somatie la adresa bancilor din Europa. BEC le cere sa se pregateasca pentru o eventuala criza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2016, ora 13:03

Somatie la adresa bancilor din Europa. BEC le cere sa se pregateasca pentru o eventuala criza

Articol de Cristian Amariei
Banca Centrala Europeana a cerut principalelor institutii de creditare din zona euro sa prezinte detaliat modul in care se pregatesc de eventualitatea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana , inclusiv cum vor gestiona turbulentele de pe piete si orice modificari pe care vor trebui sa le faca la modelele lor de afaceri, relateaza Agerpres.

Autoritatea de supervizare bancara din cadrul Bancii Centrale Europene a luat legatura cu institutiile financiare importante pentru a se asigura ca ele au estimat in mod adecvat riscurile si sunt pregatite pentru toate scenariile posibile, a declarat un purtator de cuvant al institutiei cu sediul la Frankfurt. Marea Britanie este a cincea mare economie mondiala si a doua mare putere economica din UE. Multe banci europene importante au operatiuni in Regatul Unit, Londra fiind un centru financiar de prima marime.

Un vot in favoarea iesirii Marii Britanii din UE ar putea duce la pierderea a pana la 100.000 de locuri de munca in sectorul financiar al tarii, in urmatorii cinci ani, conform unui studiu comandat recent de grupul de lobby financiar TheCityUk. De asemenea, Brexitul va duce la o reducere a cresterii economice si a investitiilor, putand submina pozitia Londrei de centru financiar si comercial global, se arata in studiu.

Multe banci internationale s-au stabilit in Regatul Unit pentru a obtine acces pe piata unica si pentru a-si stabili o baza de unde sa-si vanda produsele financiare si serviciile in Europa. Perspectiva iesirii Marii Britanii din UE le-ar putea determina sa-si regandeasca structura.

In prezent, serviciile financiare reprezinta aproximativ 10% din PIB-ul Marii Britanii, cel mai ridicat procentaj din randul economiilor avansate.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: bec, somatie banci
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii