A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728075891.5508.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Solicitare bizara: Biserica cere interzicerea capacele de canalizare cu stema Bucurestiului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2012, ora 15:04

Solicitare bizara: Biserica cere interzicerea capacele de canalizare cu stema Bucurestiului

Articol de Cristian Amariei

Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere municipalitatii inlocuirea capacelor cu stema Bucurestiului cu altele pe care sa nu fie reprezentata Crucea.

Solicitare ciudata din partea Mitropoliei Munteniei si Doboregei. Vicarul preot Ioan Iordache a facut o solicitare municipalitatii pentru inlocuirea capacelor de canalizare pe care exista stema Bucurestiului cu altele noi pe care sa nu fie reprezentata “Sfanta Cruce”. Pe stema Capitalei apare de doua ori Crucea, o data in gura acvilei, iar a doua oara in mana Sf. Dimitrie.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe considera ca imprimarea stemei pe capacele de canalizare permite ca mii de bucuresteni sa calce in picioare zilnic Sfanta Cruce. In consecinta, solicita municipalitatii inlocuirea capacelor de canalizare cu stema Capitalei cu altele noi pe care sa nu se regaseasca crucea. Capacele cu stema Bucurestiului sunt amplasate in mare parte in centrul vechi al Capitalei, zona cu un tranzit foarte mare de pietoni.

Solicitarea Mitropoliei Munteniei si Doborogei a fost luata in discutie in cadrul Consiliului Stiintific Consultativ din cadrul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Membrii Consiliului vor cere Directiei Utilitati din cadrul Primariei Capitalei sa nu mai permita pe viitor fabricarea unor capace pe care sa se regaseasca Sf. Cruce, cele montate deja ramanand insa la locul lor.

Sursa: b365.realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii