ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-09-2015, ora 09:50

Site-ul postului TV unde lucra jurnalista filmata in timp ce lovea imigranti, atacat de hackeri islamist

Articol de Madalina Irimia
Un atac cibernetic a avut loc la postul de televiziune ungar N1 TV, unde era angajata femeia cameraman care a lovit imigrantii la locul de adunare a refugiatilor de la Roszke.

Hackerii au atacat serverele si site-ul postului de televiziune ungar Nemzeti 1 si au sters tot continutul site-ului, arhivei si toata corespondenta, informeaza un comunicat remis vineri Agerpres de redactorul-sef al N1 TV, Szabolcs Kisberk.

Atacul, care a avut loc joi seara, a provenit de la o adresa IP din Turcia, iar responsabilitatea a fost asumata de Fallaga Team, un grup tunisian islamist de hackeri.

Comunicatul citat aminteste ca actiunile fostei angajate a postului de televiziune au fost condamnate de catre editori, iar contractul acesteia de munca a fost reziliat imediat dupa ce a aparut filmarea in care femeia lovea imigrantii.

In pofida acestui fapt, postul de televiziune a primit zeci de amenintari, fosta angajata a fost si ea amenintata cu moartea, si chiar au fost si amenintari ca sediul televiziunii va fi aruncat in aer si ca familiile editorilor vor fi ucise.

In urma acestor amenintari, editorii postului au sesizat procurorii.

Jurnalista si-a cerut scuze

Politia a interogat-o in calitate de suspect pe femeia cameraman care apare in inregistrari video distribuite pe internet si in care se poate vedea cum ii loveste cu piciorul sau le pune piedica refugiatilor.

Operatoarea a explicat vineri ca se panicase si si-a exprimat regretul pentru gestul sau. "Cand ma uit astazi la inregistrare, nu ma recunosc. Regret sincer ce am facut. imi asum responsabilitatea", a declarat aceasta operatoare de televiziune, Petra Laszlo, intr-o scrisoare publicata pe site-ul cotidianului ungar Magyar Nemzet.

"M-am panicat. Nu sunt o operatoare de televiziune rasista si fara inima", a spus femeia in varsta de 40 de ani, care a fost audiata joi seara de politie in cadrul unei anchete penale deschisa de justitia ungara.

"Ma pregateam sa filmez, cand sute de imigranti au rupt un cordon de politie. Unul dintre ei s-a izbit de mine si m-am panicat", a explicat ea in scrisoarea deschisa, prima luare de pozitie dupa incident. "Ca mama, imi pare extrem de rau ca soarta a vrut sa-mi iasa in cale un copil, iar eu sa nu-mi dau seama", a adaugat ea, subliniind ca "nu este usor sa iei decizii bune cand esti in stare de panica".

"Sunt in stare de soc, din cauza a ceea ce am facut, dar si din cauza a ceea ce mi s-a intamplat", a subliniat operatoarea.

Un 'zid al rusinii' pe Facebook, care include fotografii, imagini video si comentarii cu privire la incident, a primit sustinerea a mii de internauti.

"Nu merit nici vanatoarea de vrajitoare la care am fost supusa, nici calomniile, nici amenintarile cu moartea. Sunt doar o femeie, in prezent mama in somaj, care a luat o decizie proasta intr-un moment de panica", a adaugat ea.

Politia din Budapesta a anuntat joi pe site-ul sau ca femeia a fost retinuta si interogata ca suspecta, dar nu a fost mentinuta in detentie.

Anterior, in cursul zilei de joi, procurorul din Szeged a deschis o ancheta in cazul femeii cameraman. Parchetul a primit plangeri ca femeia, care lucra pentru postul online N1, a fost violenta cu mai multi imigranti, printre care si copii, la un punct de adunare a refugiatilor de la Roszke, a declarat Sandor Toro, procurorul adjunct din judetul Csongrad.

Potrivit MTI, partidele de opozitie Coalitia Democrata si Dialog pentru Ungaria au inaintat plangeri penale impotriva fostei angajate a postului tv. Postul N1, care este afiliat formatiunii nationaliste radicale de dreapta Jobbik, a anuntat ca femeia cameraman a fost concediata si ca, din punctul sau de vedere, considera cazul inchis.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii