A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831968.3814.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sistemul Informatic Schengen functioneaza: 132 de persoane retinute in ultimele zile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-02-2013, ora 16:56

Sistemul Informatic Schengen functioneaza: 132 de persoane retinute in ultimele zile

Articol de Cristian Amariei

Un numar de 132 de persoane semnalate in Sistemul Informatic Schengen (SIS), printre care 40 cu mandat european de arestare, au fost gasite in ultima saptamana de politistii romani si partenerii straini, in urma cooperarii prin Biroul SIRENE din Inspectoratul General al Politiei Romane.

In perioada 2 - 8 februarie, au fost identificate, astfel, si 39 de autoturisme si documente, informeaza IGPR.

Pe teritoriul Romaniei au fost gasite 84 de persoane care fac obiectul unor semnalari in SIS, potrivit sursei citate.

Politistii au pus in aplicare 11 mandate europene de arestare si au depistat patru persoane disparute si 44 cautate in vederea participarii la o procedura judiciara, potrivit IGPR.

In acelasi interval, tot pe teritoriul Romaniei, au fost identificate 26 de autoturisme cautate de catre partenerii din Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cursul procedurilor penale. De asemenea, au fost gasite sase documente de identitate emise de alte state.

Autoritatile straine au identificat pe teritoriul lor 48 de persoane cautate de Politia Romana, dintre care 29 cu mandat european de arestare, patru semnalate ca fiind disparute din Romania, iar 11, cautate pentru participarea la o procedura judiciara.

Tot in statele Schengen au fost gasite trei autovehicule semnalate de Romania in vederea indisponibilizarii si patru documente de identitate emise de aceeasi tara, potrivit IGPR.

Schimbul de date si informatii suplimentare prin Biroul SIRENE se realizeaza ca urmare a cooperarii dintre structurile specializate din cadrul Politiei Romane (in special structurile de investigatii criminale si cele de combatere a criminalitatii organizate) si partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen.

Totodata, un aport important il are si posibilitatea accesarii simultane a datelor si informatiilor din bazele de date nationale, din Sistemul Informatic Schengen si din OIPC-INTERPOL.

Sursa: mediafax.ro

Foto:ue2008.fr

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii